Talkoolaiseksi

Talkoolaiseksi

Talkoolaiset luostarissa

Luostariyhteisöön sitoutunut jäsen voi hakea tai hänet voidaan kutsua pidempiaikaiseksi talkoolaiseksi luostariin. Talkoolaisena olemisen kautta on mahdollista tulla luostariyhteisön asukkaaksi, jos saa siihen kutsumuksen. Talkoolaisena oleminen ja sitä kautta vastuun ottaminen luostarista on hyvä tapa kokeilla luostarissa asumista omakohtaisena valintana. Pidempiä aikoja ja säännöllisesti luostarissa työskentelevät ovat luostarin vastuutalkoolaisia.

Luostariyhteisöön otetaan niin naisia, miehiä kuin myös aviopareja. Talkootyöt muodostuvat töistä muun muassa puutarhassa, keittiössä, käsityöpajassa, pihatöissä tai vaikkapa kirjastossa – vanhassa talossa riittää monenlaista tekemistä ja työtä monenlaisille ihmisille.

Luostarin vieraat voivat myös osallistua vapaaehtoistyöhön. Työskentely luostarissa on luonteva tapa tutustua luostariyhteisöön luostarin tapahtumakalenterin mukaisten talkoopäivien ja talkooviikkojen puitteissa.

Vapaaehtoistyötä tekevät vieraat maksavat alennetun täysihoitomaksun 30 e/vuorokausi. Kutsutut pitkäaikaistalkoolaiset maksavat ruokamaksua 10 €/vrk. Luostarin ohjelmasta riippuen talkoolaiset ja vapaaehtoiset tekemvät töitä arkisin noin 6h/vrk. Jokainen talkoolainen majoittuu omassa majoitushuoneessa (yhteiset wc- ja suihkutilat käytävillä).

Ohjeita talkoolaiselle

Luostarin talkoolaisena tai asukkaana voit noudattaa vanhaa kristillistä perinnettä: Ora et labora. Rukoile ja tee työtä.

Pidempien aikojen maksuista sovitaan luostarin edustajien kanssa. Talkoolaisilla on voimassa vakuutus talkootyöjakson ajan. Talkoolaisena oleminen perustuu yhteisön kutsuun ja talkoolomakkeen täyttämisen myötä syntyvään talkoolaisen ja luostarin tukiyhdistyksen väliseen sopimukseen. Talkoolaisena olet luostarin työnjohdon alainen ja sitoudut tekemään sinulle annettuja työtehtäviä annettujen ohjeiden mukaan.

Sitoudut myös noudattamaan luostarin järjestyssääntöjä. Talkoolaisia samoin kuin kaikkia luostarissa oleskelevia kehotetaan muistamaan, että luostari ei ole paikka, jossa pyritään pitämään esillä omia oppikäsityksiä tai ottamaan toisista mittaa. Luostarissa kilpailemme toinen toistemme kunnioittamisesssa.

Myös talkoolaisen huomioitavia käytännön asioita luostarissa asumisesta löytyy ”Hyvä tietää”-sivulta.

Talkoolaiset noudattavat luostarin päiväohjelmaa ja heillä on mahdollisuus osallistua päivittäisiin rukoushetkiin. Luostarin tapahtumiin osallistuvien vapaaehtoisena työskentelemisestä sovitaan erikseen.

Talkoolaisena tai vapaaehtoisena työskentelystä sovitaan luostarivastaavan kanssa (ks. yhteystiedot). Ilmoita ehdottomasti luostarivastaavalle mikäli peruutat tulosi!