Uutisia

Pauliina Kainulainen luostariyhteisön retriittipapiksi

Pauliina Kainulainen luostariyhteisön retriittipapiksi

Suomen Evankelis-luterilaisen luostarin hallitus on 1.3.2018 valinnut kolmivuotiseen retriittipapin tehtävään teologian tohtori Pauliina Kainulaisen Joensuusta. Pauliina Kainulaisella on syvällinen kokemus retriittitoiminnasta. Hänen julkaisutoimintansa on laajaa ja hän on erityisesti perehtynyt luonnon ja hengellisyyden väliseen suhteeseen esimerkiksi kirjoissaan Missä sielu lepää ja Metsän teologia.

Koen kutsumuksekseni kirkossani ja yhteiskunnassamme teologisen syväulottuvuuden vahvistamisen, suomalaisin sävyin. Se merkitsee muun muassa luontosuhteen mukaan liittämistä entistä tiiviimmin. Uskon, että tätä kautta on mahdollista kohdata yhä useampia heistä, jotka kaipaavat elämäänsä hengellistä ravintoa ja hiljaisuutta.

Pauliina Kainulaisen työ tulee keskittymään Mikkelin ja Kuopion hiippakuntien alueella tapahtuvaan hengellisen ohjauksen ja retriittitoiminnan kehittämiseen. Enonkosken Ihamaniemessä sijaitseva luostari tulee olemaan toiminnan kotina erityisesti kesäaikana. Talvikautena toiminta laajenee hiippakuntien seurakuntiin. Pauliina Kainulainen aloittaa tehtävässä 1 huhtikuuta 2018.

Luostaripapin rekrytoinnin mahdollisti Kirkolliskokouksen tekemä päätös rahoittaa hengelliseen elämän kehittämiseen tähtäävä hanketta.

Lisätietoja: www.pauliinakainulainen.fi,  sekä Luostari palvelee hengellisen tien etsijöitä.

Luostariyhteiso.fi © 2019