Uutisia

Ekumeenisen rukousviikon tapahtumat luostarissa

Ekumeenisen rukousviikon tapahtumat luostarissa

Perinteiseen tapaan luostariyhteisö viettää kansainvälistä ekumeenista rukousviikkoa 18.-24.1. 2016.

Kutsumme ystäviä erityisesti rukousviikonloppuun ”Kutsuttu julistamaan Jumalan suuria tekoja” 22.-24.1.  jakamaan kutsua, kokemuksia ja ajatuksia ja tehden talkootöitä.

Hinta täysihoidolla 140€. Hinta talkootöihin tulevilta 20€.

Ekumeenisen rukousviikon tapahtumat:

18.1. klo 18 ”Vieriköön kivi pois”
22.1. klo 18 ”Apostolien yhteys”
23.1. klo 18 ”Kuulkaapa millaista unta minä näin”

24.1. klo 13 Rukousviikon messu. Ansaitsematon armo.

Yksittäisistä tapahtumista tarkemmin luostariyhteisön tapahtumakalenterista.

Ekumeeninen rukousviikko

Suomen ekumeeninen neuvosto haluaa yhdessä rukousviikon aineistot 2016 laatineiden Latvian kristittyjen kanssa muistuttaa meille, että kristittyjen ykseyden perustuksena on Jumalan sana. Raamatun pyhissä kirjoituksissa kohtaamme Jumalan ja hänen pelastavat tekonsa historiassa. Kun luemme Raamattua rukoillen, opimme tunnistamaan Jumalan suuret teot myös tässä ajassa ja omassa elämässämme. Ekumeenisella rukousviikolla meitä muistutetaan, että Jumalan suuria tekoja ei ole tarkoitettu yksityisomaisuudeksi.  

Tasavallan presidentin allekirjoittamassa rukouspäiväjulistuksessa todetaan, että Raamatun mukaan Jumala kutsuu ihmisiä pimeydestä valoon, toivoon ja uudistumiseen. Ihminen saa kutsun julistaa Jumalan suuria tekoja ja liittyä niihin omassa elämäntavassaan. Jumalan teot, jotka tulevat ilmi Kristuksen ristissä ja ylösnousemuksessa, vapauttavat ihmisen toimimaan totuuden ja oikeuden puolesta.  

Meitä kutsutaan julistamaan Jumalan suuria tekoja. Ekumeenisen rukousviikon aineisto avaa meidän eteemme tänä vuonna erityisesti Latvian kristittyjen todellisuutta. Rukousviikko antaa meille tehtävän rukoilla kristittyjen ykseyden puolesta niin omalla kotiseudullamme, kotimaassamme kuin kaikkialla maailmassa. Kristuksella on vain yksi ruumis.

 

 

Luostariyhteiso.fi © 2019