Pyhän Kolminaisuuden kappeli

Pyhän Kolminaisuuden kappeli

Luostariyhteisön kappeli, Pyhän Kolminaisuuden kappeli, on luostariyhteisön toiminnan sydän. Kappeli vihittiin käyttöön joulukuussa 1995. Vanhaan yläkoululuokkaan rakennetun kappelin ovat suunnitelleet arkkitehti Kaj Andersson ja tekstiilitaiteilija Agneta Hobin. Alttaritauluna on Marita ja Voitto Rahkosen työ ”Ristin juurella”, joka toimii myös koko luostariyhteisön tunnuskuvana. Pellavaisten verhojen symbolit ikkunaseinillä ovat samat, jotka esiintyvät kirkkovuoden liturgisissa tekstiileissä alttarilla. Alttarikalusteet on kesälahtelaisen Puurasti Oy:n valmistamat ja keraamiset ehtoollisvälineet on tehnyt Outi Kurkijärvi. Kappelia valmisteltaessa osa tarvikkeista saatiin lahjoituksena, osa tuli valtakunnallisen kappelikeräyksen varojen kautta.

Pyhän Kolminaisuuden kappeli toimii Enonkosken kappeliseurakunnan sivukappelina. Kappelia on mahdollisuus käyttää myös kirkollisiin toimituksiin ja erilaisiin perhejuhliin ja tilaisuuksiin.

Luostariyhteisön väki kokoontuu päivittäin kappeliin kolmeen hetkirukoukseen: klo 8.00, 12.00 ja 18.00. Rukoushetket ja messut ovat kaikille avoimia ja niihin kutsutaan niin talkoolaisia, vierailijoita kuin kyläläisiäkin.

Päivitetty 15.9.2022.