Luostariyhteisön toiminta

Ora et labora

Rukoile ja tee työtä. Enonkosken luterilainen luostariyhteisö toimii, jotta ihmisillä olisi elämässään tilaa hiljaisuudelle ja rukoukselle. Luostariyhteisössä vaalitaan avaran luterilaisen hengellisyyden perinteitä, ekumeenisessa hengessä. Luostari tarjoaa mahdollisuuden vetäytyä hetkeksi arjen keskellä ja keskeltä.

Luostariyhteisön missio

Kristityn on tarpeen vahvistua Jumalan ja toisten opetuslasten yhteydessä kilvoittelun ja rukouksen hengessä sekä löytää suunta elämälleen. Luostariyhteisö voi olla kilvoittelijoiden kumppanuusyhteisö, jossa jäseninä ovat Jeesuksen opetuslapseudessa elämistä opettelevat ja kaipaavat elämäntilanteesta ja maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

Luostariyhteisön on rukousyhteisö, joka palvelee koko kirkkoa ja sen seurakuntia rukoilemalla niiden puolesta ja vahvistamalla näkemystä seurakuntalaisten henkilökohtaisesta hengellisestä ohjauksesta ja syvenevän rukouselämän tukemisesta. Luostariyhteisö luo ja esittää malleja rukouselämän rakentamiseksi luontevaksi osaksi nykyajan ihmisen arkea – myös niille, jotka eivät ole koskaan rukoilleet tai sanovat että eivät osaa rukoilla.

Yhtenä apuna rukouselämän vahvistamiseksi ovat Rukoushetket, joita julkaistaan yhteisön kotisivuilla. Niiden avulla on mahdollisuus hiljentyä paikkakunnasta riippumatta.

Yhteisö voi kutsua jäseniään erilaisiin palvelutehtäviin näiden omalla paikalla tai luostarin asukkaana. Luostari paikkana kutsuu yhteisön jäseniä ja kutsun kuulleita kohtaamaan ja hiljentymään yhdessä rukoukseen.

Luostariyhteisön jäseneksi?

Luostariyhteisön jäseneksi kutsutaan kaikkia kristittyjä, jotka haluavat elää Jeesuksen opetuslapsina Jumalan armossa kasvaen, rukoillen ja palvellen. Luostariyhteisö voi tarjota oman elämän pyhiinvaeltajalle matkaseuraa ja yhdessä voimme vahvistua Kristuksessa ja Pyhän Hengen voimassa. Rohkaisemme kaikkia etsimään kutsumustaan ensisijaisesti oman arjen ympyröissä.

Enonkosken luostariyhteisö on luterilainen tunnustuksen pohjalta ekumeenisessa hengessä toimiva yhteisö. Tällä hetkellä luostariyhteisössä ei asu vakinaisia, sitoutuneita yhteisön jäseniä, mutta sellaiseksi hakeutuminen on mahdollista.

Luostariyhteisöön kuuluminen ei ole sidottu paikkaan, mutta luostariyhteisön jäsenet kohtaavat Enonkosken luostarissa Ihamaniemen entisellä kyläkoululla Enonkoskella. Luostariyhteisö perustettiin vuonna 1994. Enonkosken luostari toimii yhteisön keskuksena hiljaisuuden, levon ja rukouksen paikkana tarjoten ihmisille mahdollisuuden vetäytyä lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi hiljaisuuteen.

Enonkosken luostariyhteisö  on itsenäinen, mutta se toimii Mikkelin hiippakunnan piispan alaisuudessa ja yhteistyössä Savonlinnan seurakunnan sekä siihen kuuluvan Enonkosken kappeliseurakunnan kanssa.

Sivu on päivitetty 20.04.2021.