Luostariretki Itä-Suomessa

Luostariretki Itä-Suomessa

LUOSTARIRETKI ITÄ-SUOMESSA

Toivotamme seurakuntasi ryhmät tervetulleiksi tutustumaan itäsuomalaiseen luostariperinteeseen. Yli 20 vuotta toiminut luterilainen luostariyhteisö ja ortodoksinen Valamon luostari ovat vain noin 70 km päässä toisistaan. Yhdistämällä nämä kaksi kohdetta, on mahdollista tutustua suomalaiseen luostarielämään eri näkökulmista. Aivan lähietäisyydellä ovat myös Savonlinnan kiinnostavat kohteet: Maailman suurin puukirkko Kerimäellä, Savonlinnan kaupungissa Olavinlinna ja elämää kuhiseva Savonlinnan tori. Valamon lähellä on myös Lintulan ortodoksinen nunnaluostari.

Luostariretki2016_3

Valamon luostari

Valamo on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Luonnonkauniilla Heinävedellä sijaitseva luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä. Valamossa voi osallistua jumalanpalveluksiin, tutustua luostarikirkkojen ikoneihin ja luostarin omiin ja vieraileviin näyttelyihin. Ravintola Trapesa ravitsee kävijän monipuolisella noutopöydällään ja myymälästä voi käydä ostamassa tuliaisostokset. Jo päivävierailu luostarissa on elämys, mutta yhä useampi haluaa syventää kokemustaan yöpymällä luostarin rauhassa.

Luostariretki2016_2

Lintulan Pyhän Kolminaisuuden luostari

Ryhmän aikatauluista riippuen myös Lintulan nunnaluostari on hyvä vierailukohde. Lintulaan on Enonkosken luostarista matkaa n. 72 km kyläteitä pitkin. Matkailijoilla on mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin kirkossa sekä kesäkaudella vierailla kahvilassa ja luostarin kaupassa. Ryhmäohjelmista sovitaan luostarin kanssa.

Enonkosken luostariyhteisö

Ekumeenisessa hengessä toimivan luterilaisen luostariyhteisön toiminta rakentuu Enonkosken luostarin ympärille. Yhteisö kutsuu kilvoittelijoita rukoilemaan, hiljentymään ja etsimään elämänsä suuntaa. Yhteisössä asuu jäseniä ja talkoolaisia eripituisia aikoja, mutta sillä ei ole varsinaista luostarisääntöä.

Yhteisö vaalii luterilaista jumalanpalveluselämää messujen ja hetkipalvelujen muodossa ja siellä sykkii lämmin itäsuomalainen hengellisyys, joka ammentaa voimansa kirkon vanhoista perinteistä. Yhteisön sydän on Enonkosken luostarin Pyhän Kolminaisuuden kappeli, jonka alttarin yksinkertainen ja rosoinen Kristus-hahmo toivottaa rukoilijan tervetulleeksi.  Vierailuun luostarissa kuuluu yhteisön esittely, hetkipalvelus ja ohjelmavaihtoehtoja ryhmän toiveiden mukaan.

luostariretki2016_!

Vinkkejä seurakuntamatkalle

Luostareihin tutustuminen onnistuu hyvin 2-3 päivän retkellä, kun ryhmällä on käytössään oma tilausajobussi. Majoitusta ryhmille on tarjolla Valamon luostarissa.

Varaustiedustelut ja lisätietoja:

Enonkosken luostari 
Ihamaniementie 848, 58180 IHAMANIEMI (Enonkoski)
www.luostariyhteiso.fi
Sposti: luostariyhteiso@luostariyhteiso.fi
Puh. 044-9867912

Valamon luostari, myyntipalvelu
Valamontie 43, 79850 UUSI-VALAMO (Heinävesi)
www.valamo.fi
Sposti: myyntipalvelu@valamo.fi
Puh. 017 5701810 / 044 4259215

Päivitetty 16.9.2022