Ryhmävierailu

Retki Enonkosken luostariin

Enonkosken luterilainen luostariyhteisö haluaa tarjota kävijöilleen tilan hiljaisuudelle ja rukoukselle sekä mahdollisuuden vetäytyä hetkeksi tavallisen arjen keskeltä ”ora et labora ­ rukoile ja tee työtä” ­periaatetta noudattaen. Luostariyhteisö vaalii kirkkomme rakkaan hengellisen opettajan ja ’äidin’ Anna­Maija Raittilan perintöä ekumeenisessa hengessä. Luostarissa järjestetään messu kerran kuukaudessa, retriittejä ja erilaisia järjestöjen ja seurakuntien tapahtumia. Ennakolta ilmoitettuina aikoina luostari on avoin niille, jotka haluavat hiljentyä rukouskilvoitteluun.

Siis käymme rukoukseen luo uuden alttarin,
Kutsujan palvelukseen taas täysin sydämin.
Kristus on itse tie! Hän tahtoamme kantaa.
Hän suunnan meille antaa ja tietää, minne vie.

Hyvä ryhmänjohtaja tai seurakunnan viranhaltija 

Kutsumme teitä seurakuntaretken tai henkilöstöpäivän merkeissä vierailemaan Enonkosken luostarissa. Luostari sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Enonkoskella keskellä Itä­Suomea. Luostari on yllättävän helposti saavutettavasti ja lähietäisyydellä on muita kiinnostavia vierailukohteita (Valamon ja Lintulan ortodoksiluostarit, Savonlinnan nähtävyydet kuten Kerimäen kirkko, Olavinlinna).

Vierailu luostarissa tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiseen ja hartaudenharjoitukseen, erilaisten ohjelmien järjestämiseen, talkootöiden tekemiseen ja ulkoiluun. Ryhmien käyttöön luostarissa on tarjolla iso sali, aulatilat ja hiljentymiseen Pyhän Kolminaisuuden kappeli. Vuoden 2014 luostarin puistoalueella on ”Rukouspolku” ­ joka johdattaa hiljentymiseen omatoimisesti tai ryhmissä ulkona luonnossa

Ryhmän tuominen luostariin on helppoa, jos varaatte seuraavan valmiin ohjelmallisen retkipaketin. Yöpyminen pienelle ryhmälle järjestyy luostarissa, suuremmille ryhmille suosittelemme yöpymistä Savonlinnassa tai Valamon luostarissa Heinävedellä.

Retkipaketti

Seuraava retkipakettia voidaan toteuttaa sellaisenaan tai myös vaivattomasti mukauttaa ryhmänne tarpeita varten.

(9.30 Tervetuloa ja aamukahvi)

10.00 Aamurukoushetki

10.30 Luostarin ja luostariyhteisön toiminnan esittely

11:30 Tauko ja mahdollisuus ostosten tekemiseen käsityömyymälästä

12.00 Päivärukoushetki

12.30 Lounas

13.30 Rukouspolku tai ryhmän omaa ohjelmaa tai ulkoilu tai seurat tai ryhmämeditaatio

15.00 Päätöskahvi

 

Vierailun perushinta on 150e/ryhmä. Perushinta sisältää yllä kuvatun ohjelman ja tilojen käytön. Lisäksi veloitetaan Kahvit 7-10 euroa/henkilö ja lounas 12-15 euroa/henkilö. Perushinta laskutetaan vierailun järjestäjältä. Kahvit ja lounaat voidaan laskuttaa järjestäjältä tai vierailijat maksavat itse luostariin. Ruokailijoiden määrä ja ruokavaliot on ilmoitettava etukäteen.

Luostariin otetaan pääsääntöisesti vastaan yksi ryhmä kerrallaan. Kun suunnittelette vierailua, pyydämme tekemään varauksen mielellään vähintään 1 kk etukäteen ja yhteydenottoa varten valitsemaan mikäli mahdollista vaihtoehtoisia päiviä. Pyrimme vahvistamaan varauspyynnön viikon kuluessa tiedustelusta.

Varaustiedustelut luostariyhteiso@luostariyhteiso.fi tai puh. 040-834 1088.

Päivitetty 20.04.2021.