Tapahtumat

Ääni vastaa ääneen 31.10.

Ääni vastaa ääneen 31.10.

Ääni vastaa ääneen -luentokonsertti jatkaa  Alkuperäiskansojen jalanjäljillä-luentokonserttisarjaa, joka kertoo Koillis-Siperian alkuperäiskansoista ja heidän musiikistaan. Yli 10 vuoden ajan Pia Siirala on tehnyt kenttämatkoja ja elänyt pohjoisten alkuperäiskansojen keskuudessa, missä arkaainen lauluperinne vielä elää. Tällä kertaa luentokonsertti keskittyy Koillis-Siperian tundratšuktšeihin ja heidän musiikkiinsa.

Konsertissa kuullaan Pia Siiralan säveltämää musiikkia, joka pohjautuu Koillis-Siperian tunturitšuktšien henkilölaulun perinteeseen. Musiikillisessa kokonaisuudessa elävä musiikki ja kenttämatkojen äänitteiltä kuuluva poropaimentolaisten laulu ja ovat keskenään vuoropuhelussa.

Luennon aiheena on Alaskaa vastapäätä sijaitsevassa Tšukotkassa asuvien tundratšuktšien elämä jonka arkeen raottuu näkymä yksittäisten kertomusten ja kohtaamisten välityksellä. Samoin tarkastellaan myös tšuktšien henkilölaulua, ilmiötä, joka esiintyy ainoastaan arktisten alkuperäiskansojen keskuudessa,  Luento sisältää kuva- ja filmimateriaalia kenttämatkoilta

Pia Siirala, viulu, luento

Maksullinen väliaikatarjoilu, ohjelma 10 euroa.

Tervetuloa!

Luostariyhteiso.fi © 2019