Tapahtumat

Ole vapaa sielu! Keskittävän rukouksen retriitti 28.-30.8.2020

Ole vapaa sielu! Keskittävän rukouksen retriitti 28.-30.8.2020

Keskittävä rukous tutuksi retriitissä Enonkosken luostarissa.

Rukous ei paljon vaadi. Muutama hetki hiljaisuutta. Seisahdat hetkeksi, nostat katseesi ylös tai kumarrat pääsi, suljet silmäsi ja istahdat alas. Huokaat, kuiskaat sanan ja olet keskellä rukousta. Rukous on jo sinussa ja sinä kuuntelet sitä.

Ole vapaa sielu. Sisäinen vapaus kasvaa, kun oma ego väistyy.

Yksi aikamme tunnetuimpia hengellisiä ohjaajia oli Yhdysvalloissa vaikuttanut sisterssiläismunkki Thomas Keating. Hän kehitti ystävineen yksinkertaisen rukousmenetelmän, jota kutsutaan keskittäväksi rukoukseksi (Centering Prayer). Keskittävä rukous on sitä, että käytetään yksittäistä rukoussanaa, jota rukoilija toistaa hiljaisuudessa. Rukouksella on vuosisataiset juurensa kristinuskossa. Se nousee Raamatun hengellisen lukemisen tavasta, jossa lukija toistaa hiljaa mielessään Raamatun sanoja, jotka koskettivat häntä.

Tähän rukoukseen tutustumme hiljaisuuden retriitissä, jossa keskittävään rukoukseen johdattavat myös ohjatut ruumiilliset ja keholliset harjoitukset sisällä ja ulkona.

Retriitin ohjaavat  Lauri Maarala ja Pauliina Kainulainen. Lauri on ohjannut retriittejä kohta kolmen vuosikymmenen ajan. Hänet tunnetaan kirjoistaan ”Huokaa rukous” ja ”Gurun opissa”. Niissä hän antaa esimerkkejä yksinkertaisista hengellisistä harjoituksista, rukouksista ja meditaatioista, jotka pohjautuvat kristillisen spiritualiteetin perinteeseen. Pauliina toimii Enonkosken luterilaisen luostariyhteisön retriittipappina. Hän on julkaissut teoksia suomalaisesta ekoteologiasta ja viimeisimmässä kirjassaan ”Suuren järven syvä hengitys – luontosuhde ja kokonainen mieli” hän laajentaa pohdintojaan kristillisen mietiskelevän rukouksen merkitykseen tässä ajassa.

Retriitin hinta on 210 € (sis. täysihoidon, omin lakanoin). Lisätietoja ja ilmoittautuminen 16.8. mennessä pauliina@luostariyhteiso.fi tai 040-834 1088.

Luostariyhteiso.fi © 2019