Uutisia

Kesä 2018 luostarissa

Kesä 2018 luostarissa

Alkukesän valo ja linnunlaulu kutsuvat luostariin viettämään hiljaisuuden päiviä. Luostaripappi Pauliina Kainulainen ja kesäteologi järjestävät seuraavia ohjattuja päiväohjelmia:

Pienen pyhiinvaelluksen perjantait

8.6., 15.6. ja 29.6.

Perjantaipäivät alkavat yhteisellä yksinkertaisella aterialla klo 11, samalla tehdään pari voileipää evääksi pientä luontovaellusta varten.

Kello 12 vietetään rukoushetki luostarin kappelissa, josta lähdetään pyhiinvaeltamaan lähiluontoon (mahdollisuuksien mukaan Koloveden kansallispuistoon). Vaellus tapahtuu hiljaisuudessa. Luonnon keskellä vietetään pieni rukoustuokio ja evästauko.

Luostariin palattua lepoa ja lueskelua, kunnes hiljaisuus päättyy klo 16 lettukesteihin, sään salliessa ulkona. Päivän päätteeksi kappelin rukoushetki klo 18.

Luonnon ja levon lauantait

9.6., 16.6. ja 30.6.

Lauantaipäivät alkavat aterialla ja klo 12 rukoushetkellä. Sen jälkeen osallistujat voivat viettää levollista päivää hiljaisuudessa esimerkiksi kiertämällä luostarin puutarhan rukouspolun. Iltapäivällä vietetään rukoushetki luonnossa ja sen jälkeen lettukestit. Illalla klo 18 kokoonnutaan iltamessuun kappelissa.

Päiväohjelmiin pyydetään ilmoittautumaan edellisen viikon sunnuntaihin mennessä osoitteeseen pauliina@luostariyhteiso.fi tai 040-834 1088. Kerrothan ilmoittautuessasi mahdolliset ruokarajoitteesi.

Päiväohjelmien osallistumismaksu on 40 €/hlö sisältää ateriat ja ohjelman.

Tervetuloa myös yöpymään luostarin rauhassa. Päiväohjelmiin osallistuville yöpyminen maksaa 40 €/hlö (sis. runsas iltapala, yöpyminen ja aamiainen).

Luostarin aukiolo kesällä

Edellä kuvattuina ohjelmallisina päivinä luostari vain rajoitetusti avoinna muille vieraille.

Tapahtumakalenterissa ilmoitetut Savonlinnan seurakunnan järjestämät messut kappelissa sunnuntaisin ovat avoimia tilaisuuksia.

Luostari pidetään mahdollisuuksien mukaan auki niin että pitkin kesää on mahdollisuus vierailla luostarissa. Aina kun luostari on auki, siellä on mahdollisuus osallistua rukouspalveluksiin päiväohjelman mukaisesti sekä ruokailla, kahvitella ja yöpyä. Palveluista veloitetaan hinnaston mukaan.

Luostarin aukiolon voi tarkistaa nettisivulta. Lisäksi tienhaarassa Ihamaniementiellä on “avoinna” kyltti. Myös ennen yksityistä vierailua on suositeltavaa varmistaa sähköpostilla tai puhelimella mielellään pari päivää etukäteen että luostarin väki pystyy ottamaan vieraat vastaan.

Ennakkotietoa muista tapahtumista luostarissa:

Luomakunnan sunnuntain messu luostarissa sunnuntaina 24.6. klo 13 & kirkkokahvit

Pienen pyhiinvaelluksen perjantait ja Luonnon ja levon lauantait saavat mahdollisesti jatkoa heinäkuussa.

Maria Magdaleenan muistopäivä sunnuntaina 22.7.

Tunnelmallinen talkooviikko 8.-12.8. *

Hiljaisen rukouksen kesäkoulu 23.-26.8. Perehdytään kristillisen mietiskelyperinteen antiin tässä ajassa. Opiskelua rytmittävät rukoushetket ja muu hiljentyminen sekä ruumiillinen talkootyö. Opettajina Lauri Maarala ja Pauliina Kainulainen. *

Hiljaisuuden retriitti metsän sylissä 14.-16.9. Luonto ja hengellisyys -teemainen retriitti, ohjaajina Lauri Maarala ja Pauliina Kainulainen. *

*) Näihin tähdellä merkittyihin tapahtumiin voit jo halutessasi ennakkoilmoittautua. Ohjelma ja hinnat ilmoitetaan myöhemmin, jolloin myös avautuu sitova ilmoittautuminen.

Oikeus muutoksiin pidätetään. Tarkista ohjelma tapahtumakalenterista.

Luostariyhteiso.fi © 2019