Uutisia

Kesä luostarissa

Uusi tiimi rakentuu

Arjen pyörittämisestä vastaa piikaemäntä Maarit; maarit@luostariyhteiso.fi ja 040 834 1088. Häneltä löytyy kokemusta Heinolan Juliana-yhteisön toiminnan johtamisesta ja lyhyestä pyrähdyksestä Lintulan luostariin. Maarit vastaa mm. keittiön, kahvilan ja vierasmajan toiminnasta. Maaritin apulaisina toimii talkoolaisia ja heinäkuussa myös kesäteologi Laura. Kerromme näistä uutisista lisää myöhemmin.

Luostariyhteisö ehostautuu kesäksi

Luostarissa on tällä hetkellä käynnissä remonttia. Käsityöpaja ja alakerran wc:t uudistetaan. Uutuutena majoittujien käyttöön tarjotaan keittiö, jossa voi omatoimisesti laittaa ruokaa. Varustuksena on ruokapöytä ja tuolit, liesi ja jääkaappi, vesipiste ja tiskiallas sekä perusastiat ja varusteet pienelle porukalle. Alakerran keittiö jää asianmukaisesti ammattikäyttöön. Kulkureitit ja opastukset talossa uusitaan vastaavasti.

Rauhaa, hiljaisuutta ja luonnon tunnelmaa

Talkoolaiset laittavat pihamaata kesäkuntoon ja pihalla oleva rukousmaja saa uuden ilmeen.  Tänäkin kesänä kasvimaa tuo eloa puutarhaan ja tarjoaa tuoretta syötävää luostarin ruokapöytään. Hyötypuutarhaa varten kylvetyt siemenet ovat jo kasvaneet terhakoiksi taimiksi. Luostarivastaava Maarit on tuonut uutta osaamista ja olemme oppineet keräämään mahlaa ja nokkosia täydentämään ruokapöydän tarjontaa. Villiruokaa on tarjolla ainakin nyt keväällä.

Esittelemme kesän aikana kristillisen kirkon opettajia ja pyhiä ja heidän rukouksiaan ja ajatuksiaan. Majoitushuoneet saavat nimen näiden hengellisten opettajien mukaan. Puutarhan rukouspolku uusitaan ja näin se kertoo näistä opettajista ja on koko ajan avoinna kävijöille omatoimiseen hiljentymiseen.

Entiseen tapaan luostarissa pidetään hetkipalvelukset kappelilla klo 8, 12 ja 18, sunnuntaisin ainoastaan klo 18. Messu järjestetään kerran kuussa ja/tai tapahtumien yhteydessä koronarajoituksista riippuen.

Luostarissa vierailevat voivat nauttia kesästä terassilla pihakahvilassa, joka on auki päivittäin 10-17 (tällä tietoa 25.6.-31.7.).

Luostaripuoti ja ikoninäyttely

Kuopiossa pidetyn ikoninäyttelyn ikoneista kootaan kesäksi myyntinäyttely luostariin. Suunniteltu näyttelyn avausaika on juhannuksen aikoihin. Näyttelyyn voi tutustua luostarin aukioloaikoina. Samat ikonit ovat myynnissä myös luostaripuodin ikoninäyttelyssä. Verkkokauppa Luostaripuoti on saanut alkuvuodesta paljon uusia asiakkaita. Maaritin asiantuntemuksen avulla kehitellään ja talkoolaiset valmistavat myyntiin uusia tuotteita kuten keksejä, jotka ovat jo koeleivonnassa, ja luostariyhteisön oman villiyrttisuolan. Tyhjennämme varastoa tulossa olevassa kevätalennusmyynnissä.

Tervetuloa luostariin

Vierasmajan toiminta uudistuu siten, että majoitusvarauksen voi halutessaan kätevästi tehdä netissä (www.luostaripuoti.fi) ja myös maksaa majoituksen siellä. Varattavissa olevat huoneet ja ajankohdat näkyvät suoraan varausjärjestelmässä.

Yhteenveto palveluista vierailijoille

Vierailu luostarissa, rukouspolku ja rukousmaja: luostari avoinna päivittäin 10-17.

Hetkipalvelukset: joka päivä klo 8, 12 ja 18

Ikoninäyttely luostarissa  luostarin aukioloaikoina 10-17 (seuraa tiedotusta koskien näyttelyn avautumista)

Pihakahvila  joka päivä klo 10-17  (25.6. – 31.7.).

Meille voi saapua ilmoittamatta, mutta halutessasi voit varmistaa etukäteen että olemme varmasti paikan päällä. Touko-heinäkuun ajan olemme avoinna pyhiinvaeltajille ja matkailijoille. Elo- ja syyskuu ovat rauhoitettuja retriiteille.

Enonkosken luostariyhteisö on pyhitetty rukoukselle ja hiljaisuudelle. Vierailijoita pyydetään kunnioittamaan luostarin hiljaisuutta. Kappeli, rukouspolku pihapiirissä ja valkoinen sali ovat tiloja/paikkoja jossa sinun on mahdollista kokea ja kuunnella hiljaisuutta.

Olet lämpimästi tervetullut.

Luostariyhteiso.fi © 2019