Rukoushetki Arkisto

Leipää ja elämän leipää

Rukoushetki Arkisto

Aloitus
Pysäytä mielesi kiire. Lepää hetki sisäisessä rauhassa.
Raamatunteksti
Jumalan leipä on se, joka tulee taivaasta ja antaa maailmalle elämän." Jeesus sanoi: "Minä olen elämän leipä. Joka tulee minun luokseni, ei koskaan ole nälissään, ja joka uskoo minuun, ei enää koskaan ole janoissaan.”                         Joh. 6:33, 35
Ajatus
Leipä on arkinen ravintomme, jota syömme päivittäin. Ennen leipä leivottiin kotona ja taikinan päälle piirrettiin ristinmerkki. Leipään suhtauduttiin lähes pyhänä asiana – muistaen kenties niitä aikoja, jolloin leivästäkin oli pulaa. Elämässä voimme miettiä, mikä ravitsee meitä ja mikä vie meiltä voimia. Mistä saamme oikeaa ravintoa, sitä rukiista leipää? Kauppojen leipähyllyjen runsauden keskelläkin tunnemme sielumme nälän, jota eivät tämän maailman herkut ravitse. Jeesus on sielumme leipä, oikea ravinto. Hänet nautimme evankeliumin sanassa, rukouksessa ja Pyhässä ehtoollisessa. Hän tulee meihin, voimaksemme ja pyhyydeksemme. Hänestä osallisina sielumme nälkä ja jano katoavat.
Rukous
Jumala, Luojamme, Kiitos leivästä ja huolenpidostasi. Kiitos, että annoit Jeesuksen meille sielujemme ravinnoksi, elämän leiväksi. Kiitos sanastasi ja pyhästä ehtoollisesta.
Enonkosken luostariyhteisön myyntituote. Kuva: Ari Luomajoki
Kirjoittaja
Toivo Loikkanen
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019