Uutisia

Luostarin asukkaaksi?

Luostarin asukkaaksi?

Luostariyhteisön toiminta on kehittynyt niin, että asukas- ja talkoolaistilanne mahdollistaa entistä paremmin rukouselämästä ja kilvoittelusta kiinnostuneiden vastaanottamisen luostariin. Enonkosken luostarin on turvapaikka ja rauhan tyyssija ihmisille, jotka haluavat vaikkapa tilapäisestikin irtautua kiireisestä ja levottomasta elämästä, kuunnella hiljaisuutta ja nauttia puhtaasta luonnosta Savon sydänmailla.

Jos olet vuorotteluvapaalla tai muuten vain vapaalla ja tunnet tarvetta hengelliseen kilvoitteluun taikka vain ainoastaan lepoon hiljaisuudessa, olet tervetullut luostariin.

Pidempiaikaisena luostarin asukkaana voi viipyä joitakin viikkoja, kuukauden, tai jopa joitakin kuukausia. Luostariyhteisön pitempiaikaiseksi asukkaaksi tuleminen on mahdollista. Yhteisö kutsuu pitempiaikaiset asukkaat luostariin sääntöjen mukaista menettelyä noudattaen.

Voit halutessasi keskittyä rukoukseen ja hengellisen elämän syventämiseen tai viedä eteenpäin omia hankkeitasi olivatpa ne opinnäytetöitä tai kirjallisia hankkeita. Luostariyhteisö tarjoaa erinomaiset puitteet keskittymiseen. Tällöin maksat majoitusmaksua, joka lyhyemmissä oleskeluissa määräytyy palveluhinnaston mukaan. Pidemmän oleskelun ollessa kyseessä, maksu riippuu siitä minkä tasoista palvelua odotat ja mitä luostarin pystyy kulloinkin tarjoamaan.

On myös mahdollista tiedustella paikkaa luostarista talkoolaisena, jolloin sovitaan talkoolaisen työvelvollisuuden puitteissa tiettyjen tehtävien hoitamisesta ja maksat talkoolaisen vuorokausimaksun. Talkoolaispaikkoja on luostarissa rajoitetusti, mutta kannattaa kuitenkin tiedustella.

Mahdollisuutta asua luostarissa voi tiedustella milloin vain. Jos asia kiinnostaa, mutta haluat ensin tutustua yhteisöön, suosittelemme osallistumista yhteisöviikonloppuun 18.-20.3.

Lisätietoja: luostariyhteiso@luostariyhteiso.fi.

 

Luostariyhteiso.fi © 2019