Uutisia

Lehdistötiedote 29.11. 2015 – Luostariyhteisö 20 vuotta

Lehdistötiedote 29.11. 2015 – Luostariyhteisö 20 vuotta

LEHDISTÖTIEDOTE Enonkosken luostariyhteisö 20 vuotta Pyhän Kolminaisuuden kappelin 20-vuotisjuhla luostarissa 1. adventtisunnuntaina 29.11. klo 11.00.

Enonkosken luostariyhteisön toiminnan sydämenä oleva Pyhän Kolminaisuuden kappeli vihittiin käyttöön joulukuussa 1995. Vanhaan yläkoululuokkaan rakennetun kappelin ovat suunnitelleet arkkitehti Kaj Andersson ja tekstiilitaiteilija Agneta Hobin. Alttaritauluna on Marita ja Voitto Rahkosen työ ”Ristin juurella”, joka toimii myös koko luostariyhteisön tunnuskuvana. Kappeliin liittyy myös kiinteästi Anna-Maija Raittilan sanoittama luostariyhteisön virsi, joka kuvaa kappelin toiminnan alkuaikaa koskettavasti: ”Siis käymme rukoukseen luo uuden alttarin, Kutsujan palvelukseen taas täysin sydämin”. Pelkistetty kappeli palvelee paitsi luostariyhteisöä myös Enonkosken kappeliseurakuntaa.

Enonkosken luostarissa elämänsä suuntaa, lohdutusta ja voimaa tai palvelun mahdollisuuksia etsivät voivat osallistua hiljaisiin luostariviikkoihin, retriitteihin ja luostarin talkootöihin. Toiminnan puitteista vastaa tukiyhdistys, johon kuuluu yhteisöön sitoutuneita pappeja ja maallikkoja. “Luostarissa hiljentymällä voimme itse kukin paremmin ymmärtää, mihin Jumala haluaa elämäämme johtaa. Se, että heiveröinen yhteisö on toiminut jo 20 vuotta todistaa, että sille on ollut tarvetta ja yläkerran Isä on halunnut johdattaa luostariyhteisössä toimivia tällä tiellä. Yhteisö jatkaa toimintaa tähän tukeutuen”, toteaa tukiyhdistyksen puheenjohtaja Pellervo Kokkonen. Luostariyhteisö tuottaa myös laajan vapaaehtoisten joukon kanssa Hetki-rukouspalvelua nettiin ja Hetki-mobiilisovellukseen ja palvelee siten maanlaajuisesti hiljentymistä kaipaavia.

“Olen kiitollinen siitä hengellisestä elämästä, jota Enonkosken luostariyhteisö on uskollisesti vaalinut kahden vuosikymmenen ajan. Rukous on kirkon uskon ydintä. Luostariyhteisö on tarjonnut paikan hiljaisuuden viljelylle, joka on monella tavalla rikastuttanut hiippakunnan elämää. Se on koitunut siunaukseksi paitsi yksittäisille ihmisille, myös koko kirkollemme”, sanoo Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen, joka saarnaa kappelin juhlamessussa.

Mikkelin hiippakunta toimii yhteistyössä Enonkosken luostariyhteisön kanssa ja tukee luostariyhteisön toimintaa myös tukiyhdistyksen hallituksessa työskentelyn kautta.
Luostariyhteisön juhlapäivään kuuluu juhlamessun lisäksi joulupuurotarjoilu. Juhlatilaisuus alkaa kello 13.00 ja päivä päättyy kahvitarjoiluun. Juhlassa muistetaan kuluneita 20 toiminnan vuotta.

Lisätietoja:
www.luostariyhteisö.fi<http://www.luostariyhteisö.fi>
Puheenjohtaja Pellervo Kokkonen, p. 050 499 9452.

Luostariyhteiso.fi © 2019