Rukoushetki Arkisto

Elämän kasvupohja

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Lepää hetki Jumalan läsnäolossa. Rukoile sisäistä kasvua.

 

Raamatunteksti

Rukoilen, että hän sanomattomassa kirkkaudessaan hengellään vahvistaisi ja voimistaisi teidän sisäistä olemustanne. Näin Kristus asuu teidän sydämissänne, kun te uskotte, ja rakkaus on elämänne perustus ja kasvupohja. (Ef. 3: 16-17)

Ajatus

10-vuotishääpäivänä teetätimme vaimoni kanssa uudet sormukset, joihin on kaiverrettu viittaus yllä olevaan raamatunjakeeseen.

Raamatunkohdassa on muistutus monen todeksi kokemasta asiasta: rakkaus on elämää kannattelevista voimista väkevin ja mahtavin. Siihen liittyy kiinteänä osana usko ja Kristuksen läsnäolo elämässä.

Jo Uuden testamentin aikaan ymmärrettiin, että ihminen tarvitsee vahvistamista. Niinpä siis nykyajan puhe voimaantumisesta (empowering) on oikeastaan vanha keksintö. Luulen, että tuo vanha konsti on myös lopulta toimivampi, sillä se ei perustu kykyymme kasvaa tai yrittää itse järjestellä elämäämme. Toki tätä omaakin vahvistamista tarvitaan entistä enemmän tässä hajanaisessa maailmassa.

Efesolaiskirjeeseen sisältyy luottava ajatus siitä, että Jumala tietää ihmisiä paremmin, mikä on sisäiselle olemuksellemme hyväksi.

Rukous

Kun jollekulle valkenee vaistonvaraisesti ilmiöiden käsittämätön kauneus, hän saattaa vaikka vain hetkeksi joutua liikutuksen valtaan. Eikö kontemplaatio ole täyden sydämenliikutuksen tila, jossa ihmisen täyttää kokonaan rakkauden hämmästely, elävän Jumalan määrättömän kauneuden edessä?

Taizen Veli Roger

Kuva: Ari Luomajoki
Kirjoittaja
Ari Luomajoki
Mainos

Iltakirkko ja rukousvaellus la 23.7.2016 klo 18

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019