Talkoolaiset luostarissa

Talkoolaiset luostarissa

Luostariyhteisössä on keväästä pitkälle syksyyn tarjolla monenlaisia talkootöitä. Nämä muodostuvat töistä muun muassa puutarhassa, keittiössä, käsityöpajassa, kappelissa tai vaikkapa kirjastossa – vanhassa talossa riittää tekemistä monenlaisille ihmisille. Talkoolaisena oleminen ja sitä kautta vastuun ottaminen luostarista on hyvä tapa kokeilla luostarissa asumista omakohtaisena valintana. Pidempiä aikoja ja säännöllisesti luostarissa työskentelevät ovat luostarin vastuutalkoolaisia.

Luostariyhteisöön otetaan talkoolaisiksi niin naisia, miehiä kuin myös aviopareja.

Luostarin vieraat voivat myös osallistua vapaaehtoistyöhön. Työskentely luostarissa on luonteva tapa tutustua luostariyhteisöön luostarin tapahtumakalenterin mukaisten talkoopäivien ja talkooviikkojen puitteissa.

Luostarin ohjelmasta riippuen talkoolaiset ja vapaaehtoiset tekevät töitä arkisin noin 5-6h/vrk. Jokainen talkoolainen majoittuu omassa majoitushuoneessa (yhteiset wc- ja suihkutilat käytävillä). Talkoolaiset saavat työnsä vastineena ateriat luostarin puolesta. Talkoolaisilla on voimassa vakuutus talkootyöjakson ajan.

Luostarin talkoolaisena voit noudattaa vanhaa kristillistä perinnettä: Ora et labora. Rukoile ja tee työtä. Talkoolaisilla on mahdollisuus osallistua päivittäisiin rukoushetkiin.

Myös talkoolaisen huomioitavia käytännön asioita luostarissa asumisesta löytyy ”Hyvä tietää”-sivulta.

Sivu päivitetty 16.9.2022