Rukoushetki Arkisto

Hengellinen elämä

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Jumala, pysäytä minut. Auta katsomaan elämääni.

Raamatunteksti

Kantakaa toistenne taakkoja, ja niin te toteutatte Kristuksen lain. Gal. 6:2

Ajatus

Mitä on hengellinen elämä?
Elämä on tapana eritellä julkiseksi ja yksityiseksi. Julkinen elämä hoituu töissä, virka-aikana, kun taas yksityiselämä alkaa työpäivän jälkeen. Kumpaan lokeroon hengellinen elämä sijoittuu? Asettuuko se meillä tavallisilla ihmisillä yksityiselämän lokeroon, vai onko sillä peräti aivan oma lokeronsa? Entä papit ja muu seurakunnan työntekijät, onko heidän hengellinen elämänsä toiminnassa päinvastoin virka-aikana?

Olisi kätevää, että olisi olemassa hengellisen elämän lokero, jonka voisi tarvittaessa sulkea vaan meillä ei ole kuin tämä yksi elämä, jossa kaikki sekoittuu kaikkeen ja jossa kaikki koostuu pienistä arkisista toista.

Rukous

Jumala auta minua näkemän, että hengellinen elämäni on sinussa silloin, kun näen sinut kanssaihmisessäni, niin että ymmärtäisin antaa hänelle ruokaa kun hänen on nälkä, käydä hänen luonaan kun hän on ahdistunut, siivota hänen huoneensa kun hänellä ei ole voimia, kuunnella häntä kun hän kun hänen tarvitsee puhua, sillä kaiken mitä olen tehnyt hänelle, sen olen tehnyt sinulle.

Kädet. Kuva: James Chan, Pixabay.
Kirjoittaja
Pia Siirala
Mainos

Messu su 18.2. klo 13 luostarissa.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019