Rukoushetki Arkisto

Herra, minun apuni

Rukoushetki Arkisto

Aloitus
Kristittynä olen itseni kokoinen, pieni ja rajallinen. Jumala on piirtänyt ääriviivani. Se riittää.
Raamatunteksti
Herra on minun valoni ja apuni, ketä minä pelkäisin? Herra minun elämäni turva, ketä siis säikkyisin? Ps. 27:1.
Ajatus
Pimeä pelottaa. Silloin ei näe kokonaisuutta. Sisäinen, sisällä oleva pimeä, pelottaa vieläkin enemmän.  Jumalalle pimeä ei ole pimeää. Hän on käynyt sielläkin.  Ylösnousemuksen uskossa maailma näyttää uudelta. Siinä näkee myös lähimmäisen kasvot. Jeesus on maailman valo, mutta missä ei ole Jeesuksen valoa on päivälläkin pimeää.
Rukous
Jeesus, sanothan minullekin: Tulkoon valkeus. Auta minua katselemaan sinun kirkkauttasi, joka olet täynnä armoa ja totuutta.
San Miniato al Monte -kirkon mosaiikki, Firenze. Kuva: Ari Luomajoki
Kirjoittaja
Marja Heimala-Pelkonen
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019