Rukoushetki Arkisto

Herran tekoja

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Mitä sinun mielestäsi ovat Herran teot tämän päivän maailmassamme?

 

Raamatunteksti

”Herra hankkii oikeutta sorretuille, nälkäisille hän antaa leipää. Herra päästää vangitut kahleista, hän antaa sokeille näön ja nostaa maahan painetut jaloilleen.”

Psalmi 146:7-8

Ajatus

Psalmin sanassa luvataan Herran hyviä tekoja niille, jotka ovat sorrettuja, nälkäisiä, vangittuja, sokeita ja maahan painettuja. Herran hyvät teot eivät kuitenkaan usein näy niin kuin kenties toivoisimme. Avatessamme päivän sanomalehden tai internetin uutispalstat voimme lukea väkivallanteoista, nälänhädistä, sodan kauhuista, sairauksista. Missä ovat Herran hyvät teot?

Jumalallamme ei ole tässä maailmassa muita käsiä, jalkoja, sylejä ja sydämiä kuin meidän. Siksi meitä tarvitaan toteuttamaan Herran hyviä tekoja. Meitä tarvitaan ajamaan oikeutta, jakamaan leipää, vapauttamaan kahleista, toimimaan silminä ja nostamaan ylös. Meitä tarvitaan välittämään Jumalan rakkautta ja oikeudenmukaisuutta.

Mitä Herran tekoja sinä aiot tänään tehdä?

 

Rukous

Pyhä Jumala. Maailmamme janoaa oikeudenmukaisuutta ja hyviä tekoja. Anna minun nähdä, missä minua tarvitaan. Anna minulle rohkeutta toimia siellä, missä epäoikeudenmukaisuus on vallannut alaa. Anna minun teoillani välittää sinun rakkauttasi. Anna minun tekojeni olla sinun tekojasi. Aamen.

 

Kuva: Anu Ylitolonen
Kirjoittaja
Anu Ylitolonen
Mainos

Yhteisöviikonloppu ja vuosikokous 18.-20.3.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019