Blogiarkisto

Hiljaisen viikon katumusmeditaatio

Hiljaisen viikon katumusmeditaatio

E: Herra, olet antanut minulle anteeksi suuren velkani. Minä olen se kovasydäminen palvelija, joka en armahda veljeäni ja sisartani kun he anovat minulta anteeksi velkaansa.
S: Lähteenä ole janoisen, nälkäisen ruokkijana. (VK 285:4)
E: Herra, kuin opetuslapset myrskyssä Genesaretin järvellä pelkään hukkuvani.  Olen vähäuskoinen silloin kun minun pitäisi turvata Sinuun.
S: Kun eksyn korpeen syntien, niin ole paimenena. (VK 285:4)
E: Herra, minä kyselen ja viisastelen kuin fariseukset. Lakisi ei ole sydämessäni, että osaisin ja tahtoisin kulkea tahtosi mukaan.
S: Lähteenä ole janoisen, nälkäisen ruokkijana.
E: Herra, kuin rikas nuorukainen minä koetan ansaita pelastusta ja noudattaa määräyksiä. Sydämeni on kuitenkin kiinni maallisissa. Nuorukaisen ja opetuslasten tavoin epäuskoisena kysyn ”kuka voi pelastua”.
S: Kun eksyn korpeen syntien, niin ole paimenena.
E: Herra, minä olen kuin ensiksi viinitarhaan töihin tullut kademielinen palvelija. Katson karsaasti ja kadehtien sisariani ja veljiäni, silloinkin kun Sinä haluat antaa meille kaikille lahjoja armosi runsaudesta.
S: Lähteenä ole janoisen, nälkäisen ruokkijana.
E: Itsekkyys sokaisee mieleni kuin Sebedeuksen poikien äidin. Himoitsen itselleni ja omilleni enemmän. Sydämeni ei ole valmis palvelemaan yhtenä pienimmistä valtakunnassasi.
S: Kun eksyn korpeen syntien, niin ole paimenena.
E: Kuin opetuslapsi joka halusi mennä hautaamaan isänsä, minäkin olen sokea valtakunnallesi enkä näe mitä Sinun seuraamisesi merkitsee.
S: Lähteenä ole janoisen, nälkäisen ruokkijana.
E: Herra, Sinä kohtasit ahdistetut ja pahojen henkien riivaavat,  Kun olen epäuskoinen ja demonini minua riivaavat, tule Herra ja paranna minut sanallasi. Että voin yhdessä pelastettujen kanssa sanoa: Hän kantoi meidän tautimme, otti taakakseen meidän sairautemme.
S: Kun eksyn korpeen syntien, niin ole paimenena.
E: Kuin spitaalinen mies minä tulen luoksesi sanoen: Herra, jos vain tahdot, Sinä voit puhdistaa minut!
S: Lähteenä ole janoisen, nälkäisen ruokkijana.
E: Jeesus, synnin sumu on hämärtänyt näköni etten pysy oikealla tiellä. Haluaisin olla kuin ne kaksi sokeaa, jotka lähtivät perääsi ja saivat näkönsä. ”Uskotteko te, että minä voin auttaa teitä?” kysyit. Uskonsa vuoksi he saivat näkönsä.
S: Kun eksyn korpeen syntien, niin ole paimenena.
E: Jeesus voimani ovat ehtyneet. Anna minulle päättäväisyys kurottaa koskettamaan sinun viittasi lievettä, että sanoisit minulle kuin verenvuototautia sairastaneelle naiselle: ”Ole rohkealla mielellä, tyttäreni, uskosi on parantanut sinut”.
S: Lähteenä ole janoisen, nälkäisen ruokkijana.
E: Herra, olen kuin se kelvoton palvelija, joka ajattelee: ”Herrani ei tule vielä pitkään aikaan.” ja hän alkaa lyödä tovereitaan syöden ja juoden juoppojen seurassa.
S: Kun eksyn korpeen syntien, niin ole paimenena.
E: Herra, minä olen yksi pahoista viininviljelijöistä, joka pahoinpiteli palvelijasi. Jumala, pahuuteni tähden Poikasi tapettiin viinitarhassa.
S: Lähteenä ole janoisen, nälkäisen ruokkijana.
E: Herra, tyhjennä minut ja tee nöyräksi, että osaisin niinkuin kaksi sokeaa huutaa Sinua avuksi: ”Armahda Herra Daavidin Poika!” Kuten kerran heitä, katso minuakin säälien ja paranna minut.
S: Kun eksyn korpeen syntien, niin ole paimenena.
E: Herra, kun Sinä kutsuit minut hääjuhlaasi, olen toimitellut omia asioitani ja ollut kuuro kutsullesi.
S: Lähteenä ole janoisen, nälkäisen ruokkijana.
E: Herra, minä en kelpuuttanut hääjulaan sitä juhla-asua, jonka minulle valmistit. Kun halusin tulla oman vanhurskauteni vaatteessa, heitit minut pimeään.
S: Kun eksyn korpeen syntien, niin ole paimenena.
E: Jeesus anna minun olla kuin Nasaretin halvaantunut mies, jolle sanot ”Nouse ja käy sinun uskosi on sinut parantanut.
S: Lähteenä ole janoisen, nälkäisen ruokkijana.
E: Herra, minä en pysty parantamaan itseäni. Anna minulle sinapinsiemenen verran uskoa, että palvelijasi paranee.
S: Kun eksyn korpeen syntien, niin ole paimenena.
E: ”Herra, en minä ole sen arvoinen että tulisit kattoni alle. Sano vain sana, ja palvelijani paranee.” Anna minulle sadanpäämiehen usko, että turvaamalla Sinuun puhdistun synneistäni ja minä ja perheeni pelastuu.
S: Jo sydän kylmä sulata
ja loista aurinkona,
sokean ole valona
ja vangin auttajana.
Virvoita kuollut elämään,
vahvista heikko kestämään
ja hoida turvatonta. (VK 285:5)
Luostariyhteisön jumalanpalvelusaineistosta 2019. Kuva: Paul Gauguin, Jeesus Öljymäellä. Copyright: CC-0.
Luostariyhteiso.fi © 2019