Rukoushetki Arkisto

Ihmisen osa

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Sulje silmäsi hetkeksi. Palaa mielessäsi sellaisiin elämänvaiheisiin ja -tilanteisiin, joissa olet kokenut paljon tuskaa ja murhetta. Katsele näitä muistoja turvallisesti: Kristus katselee niitä kanssasi. Tule Getsemanen Kristuksen luo.

Raamatunteksti

Murhe alkoi nyt ahdistaa häntä, ja hän joutui tuskan valtaan. Hän sanoi heille: ”Olen tuskan vallassa, kuoleman tuskan. Odottakaa tässä ja valvokaa kanssani.” Hän meni vähän kauemmaksi, heittäytyi kasvoilleen maahan ja rukoili: ”Isä, jos se on mahdollista, niin menköön tämä malja minun ohitseni. Mutta ei niin kuin minä tahdon, vaan niin kuin sinä.” Matt. 26: 38-39

Ajatus

Jeesuksen kärsimystietä seuratessani mieleeni usein eräs muisto. Istuin päivällispöydässä yhdeksänvuotiaan kuopukseni kanssa. Jostain syystä liikuttuneena syvästi rakkaudesta poikaani kohtaan tartuin kesken aterian hänen käteensä ja sanoin: ”Toivon että saisit olla aina turvassa ja suojassa, että olisit rakastettu ja saisit rakastaa…” Lapsi oli hetken hiljaa. Sitten hän vastasi: ”Niin äiti, mutta ei se olisi oikeaa elämää. Oikeaan elämään kuuluu se, että aina ei ole suojassa ja turvassa.”

Lapsen sanoissa on viisautta. Aitoon elämään ja ihmisen osaan kuuluu myös suojattomuuden kokemus. Kun suojattomuuden aika on omassa elämässäni, katson Getsemanen Kristusta ja luotan: hän on minun kanssani kärsimykseni puutarhassa.

Rukous

Kristus,

Elämässäni on aikoja, jolloin on minun vuoroni astua kärsimyksen puutarhaan.
On aikoja, jolloin minäkin avuttomana heittäydyn kasvoilleni maahan.
Aikoja, jolloin tuskan keskeltä pyydän: ota pois tämä malja.
Kristus, kiitos että sinä olet kanssani kärsimykseni puutarhassa.

Agony in the garden, Paul Gauguin. CC0.
Kirjoittaja
Jaana Paju
Avainsanat: , , , , ,
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019