Rukoushetki Arkisto

JANO

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Adventin aika on ihmisen odotusta. Adventin aika on Kristuksen tulemista.

Raamatunteksti

Ps. 63: 2-4 ” Jumala minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Pyhäkössä saan nähdä sinut, kokea sinun voimasi ja kirkkautesi. Suurempi kuin elämä on sinun armosi.”

Ajatus

Mistä jano syntyy, mikä on janon syy? Uupunut ja väsynyt olo, kuiva suu, sisimmässä oleva ikävä ja kipu, johon ei ole olemassa mitään laastaria.

Mistä syntyy erilaisten elämän asioiden ja tarpeiden jano? Vertailustako muihin, sisimmässä olevasta oudosta kaipauksesta ja kateudestakin, malttamattomasta odotuksesta ym.

Osa janosta on sellaista, johon auttaa, että saa vettä tai jotakin raikasta juotavaa. Osa taas syntyy voimakkaasta tunteesta, joka laittaa etsimään ja ikävöimään ja joskus epätoivoiseen tilaan.

Meidän sisimpäämme on istutettu myös kaipaus oppia tuntemaan Jumala, elämän antaja ja ylläpitäjä. Välillä etsintä on epätoivoista ja jopa kaoottista haku, mistä vain, josta kuvittelemme sen löytyvän.

Joku asia meidät usein pysäyttää ja oivallamme jotakin Jumalan suuruudesta, pyhyydestä ja rakkaudesta eli armosta.

Rukous

Jumala anna meille rohkeus nähdä sinut, pyytää apua sinulta ja nähdä sinun apusi. Anna meidän tulla sinun luoksesi, kun elämän jano vie meitä sinne, mistä juotavaa ei löydy. Anna meille tahto nähdä myös toiset janoiset lähellämme. Sinulta riittää elävää vettä meille kaikille, meidän Taivaallinen armollinen Jumalamme.

Lintulan luostarista. Kuva: Martti Markoff
Kirjoittaja
Ulla-Riitta Kautonen
Avainsanat: , , ,
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019