Rukoushetki Arkisto

Jeesuksen rukous, osa 2

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

”Heittäkäämme pois siis kaikki maalliset huolet, ottaaksemme vastaan kaikkeuden Kuninkaan.” (Ortodoksisen palveluksen Kerubiveisusta)

Raamatunteksti

Jumala sanoi Moosekselle: ”Minä olen se, joka olen.” 2.Moos. 3:14.

Ajatus

Vanhan testamentin kulttuurissa ihmisen nimi ja sielu samaistetaan: ihmisen koko persoonallisuus omalaatuisuuksineen on mukana hänen nimessään. Kun tietää jonkun nimen, voi saada täsmällisen ja selvän kuvan hänen luonteestaan ja luoda heti hänen kanssaan vakiintuneen suhteen.

Jonkin asian tekeminen toisen nimissä, hänen nimensä avuksi huutaminen tai toisen puoleen kääntyminen olivat merkkejä äärimmäisen voiman ja väkevyyden toimenpiteistä.

Jos tämä pitää paikkansa puhuttaessa inhimillisestä nimestä, niin kuinka verrattomasti suuremmissa määrin se on totta puhuttaessa Jumalan nimestä. Jumalan valta, kunnia ja kirkkaus on läsnä ja vaikuttaa Hänen nimessään. Jumalan nimi on ”Jumala kanssamme”, Immanuel. (Kallistos Ware, Nimen voima).

Rukous

Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä.

Jahve - minä olen se, joka olen. Kuva: Tapio Koivu
Kirjoittaja
Tapio Koivu
Mainos

Paastonaikana Rukoushetkissä sarja Jeesuksen rukouksesta.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019