Rukoushetki Arkisto

Joulun sanoma kantaa

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Anna levollisuus ja rauha mieleeni ja maailmaan.

Raamatunteksti

”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.” (Luuk. 2:10-11).

Ajatus

Nuori tasavalta joutui parin vuosikymmen jälkeen uudelleen maailmansodan kurimukseen. Viiden vuoden ajan kansa taisteli olemassaolostaan ja maksoi itsenäisyydestään suuren hinnan. Joulurauha ei ole ollut itsestäänselvyys missään mielessä. Myös ensimmäisenä jouluna parituhatta vuotta sitten elettiin levottomissa tunnelmissa.

Joulun evankeliumi on kantanut ihmisiä vuosituhansien ajan. "Älkää pelätkö!" Tämän kehotuksen perustana oli se, että maailmaan syntyi Vapahtaja, Jeesus Kristus. Hän toi toivon toivottomille ja rohkeuden pelokkaille, tulevaisuuden elämänsä sisällön kadottaneille.

 

Rukous

Jumala, anna pelon sijasta rohkeutta katsoa elämän tosiasioita silmästä silmään. Anna luottamusta siihen, että elämä on hyvän Jumalan käsissä. Pidä minusta huolta. Aamen

Valkealan seurakunnan sankarihautausmaalta ja huolestunut Joosef Arsen Berezan ikonista. Kuvat ja kuvankäsittely Ari Luomajoki.
Kirjoittaja
Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Lyhennelmä joulutervehdyksestä.
Mainos

Ikoni nähtävillä Paavalin kirkolla Helsingissä Modernien ikonien näyttelyssä 7.1.2018 saakka.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019