Rukoushetki Arkisto

JUMALAA EI VOI KUVATA

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Jumalaa ei voi kuvata sanoin, mutta hänen läsnäolonsa voidaan kokea.  (Martin Lönnebo)

”Jumala on  sinun kanssasi kaikessa, mitä teet.”  1. Moos. 21:22 b.

Raamatunteksti

Jumalani, sinuun minä turvaudun.  Sinä olet kallio, olet kilpeni, sinulta saan avun ja suojan. Ps. 18:3.

Ajatus

Raamatussa Jumalalla on monta nimeä. Hän on kallio, kilpi, minun apuni ja suojani. Kalliosta pulppusi erämaassa janoon nääntyville vettä. Kallion koloon Jumala asetti Mooseksen ja suojasi häntä kämmenellään, kun Jumalan kirkkaus kulki Mooseksen ohi. Mooses sai nähdä vain Jumalan selkäpuolen. Jumalan selän takana olen turvassa ja sieltä saan lähteä liikkeelle siunattuna. 2. Moos. 33. Uskossa on keskeistä se, kenen luona olen turvassa.

Rukous

Rakas Jeesus, auta minua rakentamaan elämäni talo kalliolle ja auta minua pysymään kalliolla.

Mooses. Marc Chagall museo, Nizza, Ranska. Kuva: Ari Luomajoki
Kirjoittaja
Marja Heimala-Pelkonen
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019