Rukoushetki Arkisto

Jumalan Valtakunta….

Aloitus

Pysäytä mielesi kiire.
Lepää hetki sisäisessä rauhassa.

Raamatunteksti

Room 14:17:  ”Jumalan valtakunta ei ole syömistä eikä juomista, vaan vanhurskautta, rauhaa ja iloa, jotka Pyhä Henki antaa.”

Ajatuksia

Olen useimmiten ohittanut tuon vanhurskauden, se on niin pyhää, kaukana olevaa. Melkein kuin ei minua koskisikaan. Mutta Taizen laulu avasi silmäni ”The Kingdom of God is justice and peace and joy in the Holy Spirit, come Lord and open in us the gates of your Kingdom”  Ja siinä se oli: Jumalan valtakunta on oikeudenmukaisuutta.

Vanhurskauden valtakunta kuuluu johonkin kauas mutta oikeudenmukaisuuden, rauhan ja ilon valtakunta myös minulle. Se on jo sisäisesti minussa, taistelu ja rukoushiljaisuus. Ne molemmat kutsuvat meitä.

Kuva: Riitta Heino

 

Rukous

Isäni, Jumalani, olet kutsunut minut valtakuntaasi ja siellä tekemään kanssasi työtä. Anna minun aina uudestaan muistaa minkäläinen valtakunta meillä onkaan!  Rauhan, ilon ja oikeudenmukaisuuden valtakunta.

Se kuuluu kaikille luoduillesi. Missä en sitä näe, anna minulle voimia taistella, niin että pienimmätkin, heikoimmatkin pääsisivät lähellesi.

Kirjoittaja: Riitta Heino

 

Luostariyhteiso.fi © 2019