Rukoushetki Arkisto

Kesäiltana satamassa

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Anna mielen aaltojen tyyntyä. Tule hetkeksi lepäämään.

Raamatunteksti

”Hän tyynnytti tuulen ja aallot hiljenivät. He riemuitsivat, kun myrsky laantui ja Herra vei heidät kaivattuun satamaan.” Ps. 107: 29-30

Ajatus

Helteinen päivä on taas illassa ja mieleni täyttyy monenlaisista päivän aikana käydyistä keskusteluista ja niiden nostattamista ajatuksista ja tunteista. Päivät ovat olleet kuin purjehdusmatkat merellä sään päivittäin vaihdellessa.

Tulen taas satamaan, ostan jäätelön kojusta ja kävelen verkkaisesti rantaa myöten ja annan silmieni levätä ulappaa katsellen ja satamaan saapuneita veneitä seuraillen. Mieli tyyntyy tyynessä kesäillassa meren äärellä. Kerään voimia uutta päivää varten ja viisautta kohdata sen päivän asiat.

Rukous

Herra, kiitos, että on satamia, joihin voi tulla meren aalloilta suojaan. Kiitos paikoista, joissa saamme levätä, kun elämä tuo eteemme asioita, joita emme voi ohittaa. Kiitos, että sinä voit antaa tyyneyden ja rauhan sisimpäämme, silloin kuin huolet painavat mieltämme. Sinulla on ratkaisut ja sinä tiedät miten niihin päästään.

Satamassa. Kuva: Ulla-Riitta Kautonen
Kirjoittaja
Ulla-Riitta Kautonen
Mainos

Apostolien päivän messu ja kirkkokahvit 21.7. klo 13. Luostarin pappi Pauliina Kainulainen ja kesäkanttori Kasper Korhonen.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019