Rukoushetki Arkisto

Kristuksen haavojen koskettaminen

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Hiljenny, paina pääsi alas ja ihmettele Pyhän edessä.

Raamatunteksti

Ojenna kätesi ja pistä se kylkeeni. Älä ole epäuskoinen, vaan usko! Joh. 20: 27

Ajatus

Uskonasioissa usein epävarmuus, arkuus ja varovaisuus puhuttelevat enemmän kuin kaikkitietävyys ja uskonsankaruus. Siksi Jeesuksen haudalle rientäneiden naisten ja ylösnousseen Jeesuksen kohdanneiden opetuslasten kokemukset rohkaisevat meitä tämän ajan ihmisiä.

Pyhän Jumalan ja hänen salaisuuksiensa edessä arkuus on paikallaan. Pyhän edessä hiljennytään, painetaan pää ja ihmetellään. ”Herran suurta viisautta järkeni ei tajua”, kuten virressä 185 lauletaan.

Ylösnousemus on salaisuus, mysteeri. Opetuslapsi Tuomas koki, että uskossaan heikolle parasta lääkettä on Kristuksen haavojen koskettaminen. Epäilys muuttui uskoksi.

Kristuksen haavojen koskettaminen on yhä mahdollista kirkon pyhissä salaisuuksissa, ehtoollisen mysteerissä. Siinä ylösnoussut Herra on kohdattavissa. Jälleen pääsiäisaikana ehtoollispöytä on katettu. Se kutsuu kohtaamaan Ylösnousseen.

Rukous

Jumala, karkota sydämestämme orjamainen pelko, niin että suuntaamme tahriintuneet sydämemme sinun puhdistettavaksesi, jolloin sinä voit muuttaa ne rakkautesi ja armosi kanaviksi.

Gerald Hughes

Ristintie, Firenze, Italia. Kuva: Ari Luomajoki
Kirjoittaja
Piispa Seppo Häkkinen
Mainos

Kirjoitus on lyhennelmä Mikkelin hiippakunnan piispan pääsiäistervehdyksestä.
Katso koko tervehdys Mikkelin hiippakunnan sivuilta.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019