Rukoushetki Arkisto

KYNTTILÄLYHTY JA RUKOUSKYNTTILÄ

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Herra, aikojen vaihtuessa etsimme rukouksen henkeä. Anna rauhan ja hiljaisuuden hetkiä.

Raamatunteksti

Joona 2:8 ”Kun minun voimani raukesivat, minä yhä kutsuin Herraa ja rukoukseni tuli sinun luoksesi pyhään temppeliin”

Ajatus

Helmikuussa sytytin pihaan rukouskynttilän lyhtyyn ja se paloi yötä päivää lyhdyssäni. Kevään ja kesän tullessa ja lumien sulaessa pois olen lähes joka yö edelleen sytyttänyt kynttilän lyhtyyn.

Elämme puhuttelevia aikoja monella tavoin, mikään ei ole itsestään selvää. Joonan kirjan kohta on tuttu. Talvella muistin opiskeluajoilta Raamattukoulun luennoilta Kerttu Vainikaisen vierailun ja hänen pitämänsä opetusluennon Danielin kirjan lopusta, joka liittyi rukoukseen ja näkymättömän maailman taisteluun. Rukous on Jumalan puoleen kääntymistä ja Hänen apuunsa turvautumista ja hänen enkeleidensä tueksi asettumista. On siis kyse siitä, keneltä apua pyydämme ja näin puolen valitsemisesta.

Mitä on hyvyys ja mitä on pahuus, mikä on hajottavaa, mikä rakentavaa? Tähän joudumme päivittäin ottamaan kantaa omassa elämässämme ja sen ratkaisuissa. Haluanko rakentaa vai hajottaa, haluanko kuunnella ja keskustella, vai ajaa oman tahtoni ja unelmani läpi väkisin? Tätä tapahtuu suuressa mittakaavassa ja yksityisen ihmisen pienessä elämänpiirissä.

Jeesus opetti meille, millainen on Jumala ja hänen tahtonsa. Jeesuksen jäähyväispuheessa Johanneksen evankeliumin loppuluvuissa toistuu yhä uudestaan se, mitä tarkoittaa, että Jumala on rakkaus ja hän odottaa meiltä myös rakkauden tekoja. Vihaa, katkeruutta, kostonhimoa ja omanedun tavoittelua ei rakkauteen kuulu. Herra Jeesus Kristus, Jumalan poika, armahda meitä syntisiä!

Rukous

Hyvä Jumala, rukoukseni nousee sinun puoleesi. Auta ja armahda meitä, koko ihmiskuntaa, sen johtajia, päättäjiä. Auta valtaa pitäviä ymmärtämään tekojensa vastuullisuus ja niiden seuraukset. Auta meitä jokaista ymmärtämään tämä sama myös omassa elämänpiirissämme. Anna rauhaan pyrkivä mieli ja murra kaikenlainen vallanhimo. Anna tahtoa ymmärtää ja kuunnella ja sopia asioita rikkomatta ja hyväksikäyttämättä ketään omien itsekkäitten tarkoitusperien tähden.

Sinua me kaikki tarvitsemme, ilman sinua me näännymme. Sinä olet opettanut meille oikean tien Jeesuksen kautta. Anna meidän seurata Hänen viitoittamaansa tietä kohti parempia aikoja.

Kirjoittaja
Ulla-Riitta Kautonen
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019