Uutisia

Vuosikokouksesta ja tulevista tapahtumista

Vuosikokouksesta ja tulevista tapahtumista

Enonkosken luostarin perustamisesta on kulunut 30 vuotta

Suomen evankelisluterilaisen luostarin tuki ry:n keväällä 2023 valittu uusi hallitus on työskennellyt yhdessä vapaaehtoisten ja yhteistyökumppanien kanssa luostarin elvyttämiseksi ja jatkaa päättäväisesti ja luottavaisesti toiminnan vakauttamista. Enonkosken luostari perustettiin helmikuussa 1994 ja sitä tarvitaan edelleen, siihen antavat uskoa lukuisat yhteydenotot luostarin ystäviltä.

Vuoden 2023 toiminnasta

Vieraat löysivät taas tiensä luostariin huhtikuun messuista aina kauneimpiin joululauluihin asti. Vapaaehtoisvoimin voitiin vastaanottaa hiljaisuuden ja hengellisyyden etsijöitä. Pysyviä asukkaita, jotka ylläpitävät luostarin päivittäistä elämää, etsitään edelleen.

Luostarin taloustilanne oli tiukka, ja energiansäästön takia talvikaudella pidettiin yllä vain peruslämpöä. Yleisessä epävarmassa taloustilanteessa uusien rahoituslähteiden löytäminen oli vaikeaa.  Luostarin tukiyhdistyksen jäsenten ja muiden luostarin ystävien tuki on elintärkeää toiminnan turvaamiseksi.

Tukiyhdistyksen vuosikokous 10.3.2024

Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.  Voit tutustua linkeistä vuoden 2023 toimintakertomukseen ja vuoden 2024 toimintasuunnitelmaan.

Perusjäsenmaksuksi vahvistettiin 25 €, eläkeläisiltä, opiskelijoilta ja työttömiltä 20 € ja yhteisö- ja kannatusjäsenten maksuksi 100 €. Jäsenlaskut lähetetään huhtikuussa.

Hallituksessa ei ollut erovuoroisia jäseniä, yksi uusi jäsen valittiin. Hallituksen muodostavat: Iikka Muhonen (Kerimäki) puheenjohtaja; Kristian Korimo (Helsinki) varapuheenjohtaja; Aila Auvinen (Savonlinna); Katrin Kuhlbach (Helsinki) sihteeri; Anja Kuuramaa (Enonkoski); Tuula Koponen (Savonlinna) uusi jäsen.

Tervetuloa kevään ja kesän tapahtumiin!

  • Kevätsointuja-konsertti ja yhteislaulua, Matti Turunen, 1.5. klo 14.00. Munkkikahvit klo 13.30.
  • Piha- ja siivoustalkoot suunnitteilla kuukauden alkupuolelle
  • Pikkulintu suruton laulelee, nyt kevät on -yhteislaulutilaisuus, Maija Keskinen, 26.5. klo 13.00.
  • Hiljaisuuden retriitti Suven ja valon rauha. Ohjaajat Hannele Kasslin-Pottier ja Tuomi Larvi, 7.6.–9.6. Ohjelma löytyy Tapahtumat-osiosta.
  • Iltamessu, Veli-Matti Hynninen, 9.6. klo 18.00.
  • Juhannusmessu, Veli-Matti Hynninen, Matti Turunen, 23.6. klo 13.00
  • Heinäkuulle suunnitteilla mm. messu Enonkosken kappeliseurakunnan kanssa, nuotioiltoja
  • Elokuun suunnitelmissa mm. Avoimien ovien päivä ja kesäkauden päätösmessu

Katso tarkemmat tiedot tilaisuuksista Tapahtumat-sivulta. Myös retriitin ohjelma löytyy sieltä. Tutustu myös uuteen blogiin, ’Katse kohti valoa’.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut tukiyhdistyksen jäsenyydestä, vierailusta luostarissa, talkoolaisena toimimisesta tai pitempiaikaisesta asumisesta luostarissa. Tutustumiskäyntejä luostariin pyrimme järjestämään sitä mukaa kun voimavarat sen mahdollistavat.Yhteydenotot mieluiten sähköpostitse: luostariyhteiso@luostariyhteiso.fi.

Sydämellisesti tervetuloa nauttimaan luostarin rauhasta tai talkoilemaan mukavassa seurassa. Elä ja iloitse Jumalan kanssa!

Iikka Muhonen
puheenjohtaja
Suomen evankelisluterilaisen luostarin tuki ry


Pankkiyhteys: Suomen evankelisluterilaisen luostarin tuki ry. IBAN: FI70 5650 1840 0193 84
Yhdistyksellä on rahankeräyslupa RA/2020/1382

Luostariyhteiso.fi © 2019