Uutisia

Luostari on suljettu vierailijoilta 1.8. 2021 alkaen

Luostari on suljettu vierailijoilta 1.8. 2021 alkaen

Luostariyhteisön taloustilanteesta johtuen luostari on toistaiseksi suljettu vierailijoilta. Ennalta ilmoitetut retriitit pidetään.

Retriittien osalta voitte olla yhteydessä retriittien vetäjiin. Muut tiedustelut: luostariyhteiso@luostariyhteiso.fi.

Alla tiedote 27.7. 2021. Päivitämme tietoa tilanteesta sitä mukaa kuin tiedotettavaa on.

Hyvä luostariyhteisön ystävä!

Jo kevättalvella uutisoimme suurista, ennakoimattomista remonteista, jotka kuormittavat luostarin tukiyhdistyksen taloutta. Alakerran wc-tilojen ja käsityöluokan jälkeen jouduttiin uusimaan yläkerran viemäriputkistoa. Nämä remontit olivat rakennuksen kannalta välttämättömiä. Kaikkiaan remontit maksoivat yli 40000 euroa. Lisäksi 2020-2021 tulot ovat pienentyneet covid-19-pandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi.

Suurten kustannusten takia on ollaan tilanteeseessa, jossa luostarin tukiyhdistys on ajautunut maksukyvyttömyyteen. Olemme joutuneet irtisanomaan jäljellä olevan henkilöstön 6.8. alkaen. Pyrimme kuitenkin järjestämään retriitit, vierailut ja majoituspalvelut aiemmin sovitun mukaisesti.

Enonkosken luostariyhteisöllä on tarvetta rukouksen ja hiljentymisen paikkana. Sen on käytännössä osoittanut vierailijoiden ja yhteydenottojen määrä tänäkin kesänä.

Luostariyhteisö elää pienten myyntituottojen ohella täysin vapaaehtoisen tuen varassa. Siksi vetoamme yhteisöihin ja yksityisiin ihmisiin taloudellisen tuen saamiseksi, jotta Enonkosken luostariyhteisön toiminta voisi jatkua hengen viljelyn, hiljaisuuden ja rukouksen paikkana myös tulevaisuudessa. Luostariyhteisön hallitus pikaisesti selvittää, millä edellytyksillä toimintaa voitaisiin jatkaa.

Voit osoittaa tukesi luostariyhteisölle lahjoituksen muodossa tilille IBAN FI70 5650 1840 0193 84. Saaja: Suomen evankelisluterilaisen luostarin tuki ry. Rahankeräyslupa  Nro RA/2020/1382.

Kiitos kaikille ystäville tuestanne menneinä vuosina. Rukoilemme ja toivomme että löydämme tien eteenpäin.

 

Jari Uimonen,
kirkkoherra, Suomen ev.lut. luostariyhteisön tuki ry:n puheenjohtaja.

Luostariyhteiso.fi © 2019