Rukoushetki Arkisto

Mahdotonta vastaan

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Jumala, vahvista uskoviesti sydämet ja täytä ne armollasi.

 

Raamatunteksti

Koirako minä olen? 1. Sam. 17: 43

 

Ajatus

Goljat oli voittamaton soturi, joka 40 päivää haastoi israelilaisia taistelemaan kanssaan. Kukaan ei uskaltautunut tehtävään. Goljat edustaa mahdottomia haasteita, joihin ihmisten joskus on pakko elämässään vastata.

Daavid ottaa pienikokoisena parrattomana nuorukaisena haasteen vastaan. Hänet puetaan kuninkaan omiin taisteluvarustuksiin mutta niissä hän ei voi edes liikkua. On siis löydettävä oma toiminnan tapa, osaaminen ja hengellinen vahvuus.

Toinen virhe olisi antautua Goljatin kanssa lähitaisteluun, sillä se olisi tuhoon tuomittua jo etukäteen. Tarvitaan uusi näkökulma, jossa ei suostuta uhkan asettamiin ”sääntöihin”. Lopulta Goljatilla ei ollut mitään mahdollisuuksia taistelussa.

Olisi helpompaa turvautua vanhaan ja tuttuun, mutta joskus Jumala pakottaa muutokseen ja kasvuun juuri mahdottomien elämäntilanteiden kautta.

 

Rukous

Herra Jeesus, synnin ja kuoleman voittaja – ole keskellämme tänä päivänä. Tule voimassasi luoksemme ja osoita meille Jumalan hyvä tahto.

 

Donatello, David, n. 1440. Bargello-museo, Firenze, Italia. Kuva: Patrick A. Rodgers, wikimedia.org
Kirjoittaja
Ari Luomajoki
Mainos

Lue kertomuksia mahdottomista kamppailuista kirjasta Malcolm Gladwell, 2013. Daavid ja Goljat. Altavastaajat, sopeutumattomat ja jättejä vastaan taistelemisen taito.

Kuvan käyttöoikeus CC BY-SA 2.0. Alkuperäinen kuva Wikimedia.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019