Rukoushetki Arkisto

MATKALLA, osa 1

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Pysäytä mielesi kiire – lähde siis liikkeelle!

 

Raamatunteksti

Jeesus sanoo: ”Minä olen tie.” (Joh. 14:6)

 

Ajatus

Isänmaa on uskomme kielessä mielikuva matkasta eteenpäin: ”He odottivat parempaa, taivaallista isänmaata.” (Hepr. 11:16). Siinä viitataan tulevaisuuteen ja toivoon ja vieläkin enemmän: iankaikkisuuteen ja taivaaseen.

Usko ei ole paluuta menneeseen vaan matka eteenpäin. Voimme pysäyttää mielemme vain avaamalla mielemme matkalle – kaikessa rauhassa ja levossa.

 

Rukous

Kristus, Herramme. Usko sinuun on matka ja tie, jota kulkiessa eteen avautuu yhä uusia näköaloja. Auta minua pysäyttämään mieleni sulkeutuminen. Auta minua liikkeelle kohti Sinun taivastasi ja minun taivastani.

Yksinäisyys. Pastelliliitutyö, Matti Perälä. Kuva: Matti Perälä
Kirjoittaja
Matti Perälä, pastori, teologian tohtori.
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019