Rukoushetki Arkisto

MATKALLA, osa 5

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Pysäytä mielesi kiire – hanki Jumalan läsnäolon tuntoa!

 

Raamatunteksti

”Sydämeni oli katkera, sieluuni pisti. Minä olin mieletön, ymmärrystä vailla, olin kuin järjetön eläin sinun edessäsi. Kuitenkin minä saan aina olla luonasi, sinä pidät kädestäni kiinni.” (Psalmi 73:21-23)

 

Ajatus

Hartaus on Jumalan läsnäolon tuntoa. Hartaus ei ole vain tilaisuus, jossa toisiaan seuraavat virsi, puhe, virsi. Hartaus on etsiytymistä meitä syvimmältään koskettavan äärelle. Tämä vanhan kristinopin näkemys hartaudesta pitää nyt nostaa esille. Jumalan läsnäolon tunto vie meidät keskelle elämää, maailmaa ja sen uutisia.

 

Rukous

Rukous: Jumalani, auta minua tunnistamaan Sinun valosi minun pimeässäni.

 

Matti Perälän Pastelliliitumaalaus, Black is not black, Musta ei ole musta. Kuva: Matti Perälä
Kirjoittaja
Matti Perälä, pastori, teologian tohtori.
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019