Rukoushetki Arkisto

MISSÄ SINÄ OLET?

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Missä minä olen? kysyn itseltäni. Eikä se riitä, vaan jatkan kyselemistä: Kuka minä olen?

Raamatunteksti

Kun iltapäivä viileni, he kuulivat Jumalan kävelevän puutarhassa. Silloin mies ja nainen menivät Jumalaa piiloon puutarhan puiden sekaan. Herra Jumala huusi miestä ja kysyi: ”Missä sinä olet?” 1. Moos. 3:9.

 

Ajatus

Jumala kysyy: ”Missä sinä olet?” ja minä vastaan piilosta. Olen piilossa, en haluaisi tulla esiin. Haluan kätkeytyä muilta ihmisiltä ja Jumalaltakin. Tiedän, että kätkeytyessäni sinulta pyhä Jumala, rakas taivaallinen Isä, olen kadoksissa itseltänikin. Ihmettelen kärsivällisyyttäsi, miten Hyvänä Paimenena lähdet sen yhden ainoan kadonneen perään. Soperran: ”Täällä minä olen, tule löytämään!”

Raamatun alkulehdillä kysyt mieheltä ja naiselta: Missä sinä olet ja Raamatun viimeisessä kirjassa sinä paljastat: ”Minä tiedän, missä sinä asut ...” Ilm.2:13. Psalmien kirjoittaja todistaa: ”Vaikka nousisin lentoon aamuruskon siivin tai muuttaisin merten taa, sielläkin sinä minua ohjaat, talutat väkevällä kädelläsi.” Ps. 139:9,10.

Rukous

Auta minua kohtaamaan sinut, sillä sinä tiedät aina, missä minä asun.

Kuva: Mikko Bergroth
Kirjoittaja
Marja Heimala-Pelkonen
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019