Rukoushetki Arkisto

Muinaisten rukoilijoiden askelissa

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Pysäytä mielesi kiire. Lepää sisäisessä rauhassa.

Raamatunteksti

 

”Ammoin raunioituneet asumuksesi sinä rakennat jälleen, pystytät rakennuksia muinaisille perustuksille ja niin sinun nimesi on oleva: sortuneiden muurien korjaaja, maan asutuksen elvyttäjä.” Jes.58:12

 

Ajatus

Teimme retken nimikkolähettimme luokse Tallinaan ja yövyimme Piritan luostarissa. Saimme kokea kristittyjen yhteyttä ja vieraanvaraisuutta. Aamuisin avautui luostarin portti hetkeksi vanhan luostarin raunioille. Ani varhain auringon valaistessa vanhan kirkon ja asutuksen raunioituneita kiviseiniä, saatoimme vaeltaa oman hartausmatkan.

Aamuisen usvan keskellä kulkiessa saattoi miettiä vanhan luostarin toiminnan vuosia ja niitä rukouksia, jotka olivat nousseet kauan aikaa sitten näiden muurein sisältä ja luostarin puutarhasta ja kirkkomaalta. Saimme kulkea Jumalan puhuttelussa, rukouksen ja rukoilijoiden askelissa vuosisatojen takaa tähän päivään.

 

Rukous

”Herra, elvytä sinä yhteytemme Sinuun, jota me tarvitsemme. Rakenna Sinä rukouksen siltoja ihmisten välille ja kansojen kesken. Kiitos, että voimme liittyä rukoilijoiden ketjuun ja askeliin ”

 

Piritan luostarin rauniot, Tallinna. Kuva: Ulla-Riitta Kautonen
Kirjoittaja
Ulla-Riitta Kautonen
Mainos

Kristittyjen ykseyden rukousviikko Enonkosken luostarissa.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019