Rukoushetki Arkisto

Muokkausurakka

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Pysäytä mielesi kiire. Anna kesän kiireettömyyden vallata hetkeksi.

Raamatunteksti

Mk.4:26-28 ” Tällainen on Jumalan valtakunta. Mies kylvää siemenen maahan. Hän nukkuu yönsä ja herää aina uuteen päivään ja siemen orastaa ja kasvaa eikä hän tiedä mitään. Maa tuottaa sadon aivan itsestään….”

Ajatus

Pieni kotipeltomme on saanut elää kesannolla monia vuosia. Linnut ovat vieneet sinne auringonkukansiemeniä ja joskus keskelle kasvustoa saattoi nousta auringonkukkia sinne tänne. Pellon muokkaus alkoi vuosi sitten ja sitä käännettiin keväästä syksyyn. Tänä keväänä rohkenimme aloittaa viljelyä ja suurimpaan osaan peltoa kylvettiin hernettä ja kauraa. Yhteen kulmaukseen teimme kasvimaan. En ole sellaista vuosiin tehnyt ja sen aikaansaaminen oli ponnistus.

Herneet ja kaura lähtivät kasvuun, ne ovat saaneet riittävästi auringon lämpöä ja sadetta. Puutarhani laitossa minulla on ollut hyviä kokeneita opastajia ja se on auttanut onnistumisen osalta. Välillä olen ollut epävarma ja toisinaan lapsekkaan innostunut nähdessäni kasvua. Raamatun vertauskuvat liittyen viljelyyn, ovat tulleet eri tavoin eläviksi ja koetuiksi.

Rukous

Jumala, sinä, joka elämääni ohjaat viisaan puutarhurin tavoin, olet muokannut elämäni kasvupohjaa joskus kipuakin tuottavalla tavalla. Sinä tiedät millaista muokkausta ja huolenpitoa tarvitsen. Anna, että elämässäni voisin toteuttaa tekoja, jotka tuottavat iloa, lähelläni eläville, heillekin, joita en tunne ja myös itselleni. Kiitos, että sinä olet mukana tässä kasvuprosessissani.

Kuva: Ulla-Riitta Kautonen
Kirjoittaja
Ulla-Riitta Kautonen
Mainos

Miten seurata Jeesusta tässä ajassa? Messu luostarissa 12.7.2020.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019