Rukoushetki Arkisto

OIKEAA POLKUA ETSIMÄSSÄ

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Herra, opeta pysähtymään ja katsomaan oikeaa suuntaa.

Raamatunteksti

Näin on Herra sanonut: "Astukaa teille ja katsokaa ja kysykää muinaisia polkuja, kysykää, mikä on hyvä tie, ja vaeltakaa sitä, niin te löydätte levon sieluillenne". Mutta he vastasivat: "Emme vaella". Jesaja 6:16

Ajatus

Kysyvä ei tieltä eksy, sanotaan ja usein se on tottakin. Aina ei ole kuitenkaan oikeita neuvonantajia. Joskus saatamme olla jo niin eksyksissä, ettemme voi kysyä.

Iso suo saattaa estää kulkumme kuten itsellenikin kävi kauan sitten. Parasta olisi silloin kulkea takaisin samaa reittiä, mitä on tullutkin. Sekään ei aina ole helppoa. Näin kuitenkin on mahdollista ottaa uusi suunta, löytää hyvä polku ja päästä perille.

Näissä tarvitaan poromiehen viisautta. Kun poromies eksyy, hän pysähtyy, tekee tulet, keittää kahvit ja lähtee kotiin. Tässä on hyvä ohje elämään. Tuumaustauko on paikallaan eikä kannata panikoida.

Rukous

Herra, opeta meitä kulkemaan oikeata polkua. Anna voimia ja viisautta kulkea kotiin asti. Anna meidän kuunnella ja uskaltaa palata takaisinkin, jos kulku muuten käy liian vaikeaksi ja suuntamme on väärä. Sinä ohjaat meitä oikeata reittiä. Tunnemme sen edellämme vaeltaneiden jäljistä.

Nattaset. Kuva: Ari Luomajoki
Kirjoittaja
Henry Rantala
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019