Rukoushetki Arkisto

Pääsinpäivän koitto

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Pysähdy hetkeksi, jotta jaksat taas toimia.

Raamatunteksti

”Kristityt, jo riemuitkaamme Sankarimme voitosta, kiitosvirttä veisatkaamme pääsinpäivän koitosta. Kuolema on kukistettu, synnin vangit armahdettu.” Virsi 84:5.

Ajatus

Pääsiäinen ei merkitse ainoastaan jostakin pääsemistä, vaan myös johonkin pääsemistä. Sanaan pääsiäinen liittyy liikkeen, siirtymisen ja muutoksen näköalat.

Pääsiäisellä on yhtymäkohta Vanhan testamentin tapahtumiin. Hepreankielisen pesah -sanan taustalla on israelilaisten vapautuminen Egyptin orjuudesta, mikä on kristillisen pääsiäisen esikuva. Kristillinen kirkko on ymmärtänyt pääsiäisen olevan siirtymistä kuolemasta elämään, lopulta luvattuun maahan, taivaaseen.

Pääsiäinen kutsuu elämään tätä elämää ylösnousemuksen ilossa ja voimassa lähimmäistä rakastaen ja luomakuntaa varjellen. Kun on johonkin päästy, on sieltä myös lähdettävä. Lopullinen päämäärä on vielä edessä.

Rukous

Laupias Herra Jeesus Kristus, lahjoita minulle armosi, että se tekisi työtä kanssani ja pysyisi minussa loppuun saakka.

Kaikkein eniten pyydän, että saisin levätä sinussa ja rauhoittaa sydämeni. Sinä olet todellinen sydämen rauha ja ainoa lepo. Sinusta on kaukana kaikki kovuus ja rauhattomuus.

Mikael Agricolan rukouskirjasta

 

Kuva: Ari Luomajoki
Kirjoittaja
Lyhennelmä Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkisen pääsiäistervehdyksestä.
Mainos

Ekoretriitti 26.-28.4. luostarissa. Katso tarkemmin tästä...

Katso piispan koko pääsiäistervehdys www.mikkelinpiispa.fi/

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019