Rukoushetki Arkisto

Piispan joulutervehdys lyhennettynä

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Rauhoita mielesi joulun suuren salaisuuden edessä.

Raamatunteksti

... ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä.                                                   Luuk. 2: 16

Ajatus

Kristillisen tradition mukaan samalla tavalla kuin Maria synnyttää Kristuksen, kirkko synnyttää kristittyjä sanan ja sakramenttien kautta. Seurakunta on Jumalan perhe.

Niin kuin äiti huolehtii lapsistaan, kirkonkin pitää huolehtia jäsenistään armonvälineiden avulla. Sanassa ja sakramenteissa Jumala on keskellämme. Jouluajan rikas jumalanpalveluselämä kutsuu kohtaamaan Jumalan.

Joulun sanomaa ihmiseksi tulleesta Jumalasta ja hänen valmistamastaan pelastuksesta on sanoin ja teoin julistettava kaikkialle maailmaan. Se on Jumalan perheen perustehtävä.

Perhe-elämä on usein muuta kuin joulukuvaston idylliä. Myös Jumalan perheen elämä on usein epätäydellistä. Silloin ei ole vastuullista kääntää selkä ja hylätä perhe, vaan toimia sen parhaaksi ja rakastaa sitä sen puutteista huolimatta.

Marialta voi ottaa mallia perheen ja seurakunnan hyvinvoinnin edistämiseen. Hän pysyi Jeesuksen lähellä ja rakasti häntä.

Rukous

Laupias Jumala, rakkaudesta rikas Isä. Me kiitämme ja ylistämme sinua, että meidän pelastuksemme ja autuutemme tähden olet antanut Poikasi Jeesuksen Kristuksen syntyä meille Vapahtajaksi.

Herra Jeesus Kristus, ylistys sinulle iankaikkisesti,
kun sinä, joka olit rikas, tulit köyhäksi, että me sinun köyhyydestäsi rikastuisimme.

Paimenten kumarrus (yksityiskohta), Domenico Ghirlandaio 1483-85. Santa Trinitá -kirkko, Firenze. Kuva: Ari Luomajoki
Kirjoittaja
Seppo Häkkinen, Mikkelin hiippakunnan piispa
Mainos

Katso piispan koko joulutervehdys Mikkelin hiippakunnan sivuilta.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019