Uutisia

Rukoushetkissä irlantilaisten nunnien rukouksia alkuvuonna 2015

Rukoushetkissä irlantilaisten nunnien rukouksia alkuvuonna 2015

”Galwayn Köyhät Klaara-sisaret lähettävät tervehdyksen Enonkosken luostariyhteisölle ja toivottavat Jumalan siunausta pitäen Enonkosken luostariyhteisön rukouksissaan.”

 

Klarissat (Poor Clares, Galway) on Länsi-Irlannissa oleva suljettu fransiskaaninen nunnakunta Nunnien saarella Galwayn kaupungissa. Klarissat keskittyvät rukoukseen, meditaatioon ja Raamatun sanaan perehtymiseen. Monet ihmiset saapuvat heidän luokseen rukouspyynnöin ja/tai kirjoittavat heille elämänsä vaikeuksista.

Alkujaan Pyhän Klaaran sisaret perusti Franciscus Assisilaisen aikalainen, Klaara Assisilainen vuonna 1212. Sääntökunta tuli Irlantiin vuonna 1629 ja Galwayhin se perustetiin jo vuonna 1642.

Enonkosken luostariyhteisö julkaisee irlantilaisten nunnien seitsemän rukousta tammi-helmikuun 2015 aikana. Ne on koottu heidän hiljan ilmestyneestä (2012) kirjastaan, Calm the Soul: A Book of Simple Wisdom and Prayer (Rauhoita sielusi: Yksinkertaisen viisauden ja rukouksen kirja). Pia Siirala on vapaasti kääntänyt rukoukset suomeksi ja toimii viestinvälittäjänä sekä yhteydenpitäjänä Irlantiin. Hän on myös ottanut näissä rukoushetkissä julkaistavat kuvat.

Kirjasta todetaan Galwayn klarissojen kotisivuilla: “Kirja ammentaa luostarielämän hedelmistä ja tarjoaa yksinkertaisia käytäntöjä, joiden avulla ruokkia sieluamme ja löytää levollisuuden tunne nykypäivän maailmassa.”

”Kirja yhdistää tutut rukoukset, raamattumeditaatiot ja erityisten tarpeiden puolesta rukoilemisen (esim. masennus, itsearvostus, sairaus). Kirja on yksinkertaisen hengellisyyden inspiroiva kirja, joka tarjoaa uskoa ja toivoa jokaiselle, joka etsii lohdutusta tämän päivän maailmassa.”

Lisää tietoa irlantilaisista klarissanunnista heidän kotisivuiltaan (englannin kielellä): www.poorclares.ie

Luostariyhteiso.fi © 2019