Rukoushetki Arkisto

Sisaremme ja veljemme maailmassa

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Mietimme elämän tarkoitusta: Elämmekö täällä vain itseämme ja lähimpiämme varten? Maailman hätä tulee meitä vastaan joka päivä.

Raamatunteksti

”Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.”       (Matt. 25:40)

Ajatus

Moni ihminen kyselee elämänsä tarkoitusta. Moni myös etsii sitä rakentamalla itselleen ja läheisilleen taivasta maan päälle. Elämän rakentaminen onkin hyvästä, mutta itsekkyytemme ei. Meidän on vaikea luopua siitä ja opetella toisenlaista elämää. Jeesus antoi meille esikuvan palvelevasta rakkaudesta. Hän osoitti, että kaikki ihmiset ovat veljiämme ja sisariamme. Meidän tulee Lutherin mukaan olla Kristus lähimmäiselle. Muistamme, kuinka vain halveksittuun heimoon kuuluva samarialainen pysähtyi auttamaan ryöstettyä. Karistakaamme siis itsekkyytemme Jumalan rakkauden avulla ja olkaamme valmiit auttamaan ja jakamaan omastamme. Jeesus kutsuu meitä seuraamaan hänen askelissaan.

Rukous

Pyhä Jumala, Kiitos elämän lahjasta. Auta meitä löytämään elämämme tarkoitus siinä, että voimme rakastaa ja palvella toisiamme. Kiitos, että Poikasi kulki rakkauden tien.

Pyhän Eutropen kirkko, Clermont-Ferrand, Ranska. Kuva: Romary. fi.wikipedia.org
Kirjoittaja
Toivo Loikkanen
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019