Rukoushetki Arkisto

SUUNNANTARKISTUS

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Pysäytä mielesi kiire. Anna luonnon hoitaa.

Raamatunteksti

Snl.2:6-11
”Sillä viisaus tulee Herralta, hän antaa tiedon ja ymmärryksen. Hän auttaa oikeamieliset menestykseen, kilven tavoin hän on vilpittömien suojana. Hän varjelee oikeuden tien ja turvaa omiensa polut.”

Ajatus

Talvi on tullut jälleen ja vaeltelu hiljaisessa luonnossa kauniiden lumisten maisemien keskellä antaa mahdollisuuden ajatusten muovautua ja oivallusten syntymiseen. Ehkä jää vahvistuu hiihtolenkin pohjaksi muutaman vuoden tauon jälkeen.

Koronaviruksen varjostaessa arkeamme tuo se eteemme valinnan ja ratkaisun hetkiä, joissa tarvitaan todellisuudentajua; ymmärrystä, mikä on hyvä ratkaisu kussakin pulmatilanteessa. Joudumme tekemään eettisiä ja käytännön valintoja. Tarvitsemme ymmärrystä ja oikeamielisyyttä toisiamme ja itseämme kohtaan.

Tarvitsemme joskus myös ajan antamista pohdintaan oikeista ratkaisuista ja valinnoista. Joskus tilanteet tarvitsevat kypsyttelevää aikaa. Hiljaisuudessa, luonnon rauhassa moni asia selkiintyy.

Rukous

Pyhä Jumala, kiitos siitä, että lupauksesi mukaan johdatat viisaisiin ratkaisuihin ja näet vilpittömät ajatukseni ja pyrkimykseni. Varjele sinä tahtosi mukaan askeleeni ja niiden kulkusuunta. Anna minulle kykyä ja rohkeutta viisaisiin valintoihin ja estä minua tekemästä se, mikä on vahingoksi toisille ja myös itselleni. Tahtoa minulla on, mutta näkökykyni on joskus heikko.

Kuva: Ulla-Riitta Kautonen
Kirjoittaja
Ulla-Riitta Kautonen
Avainsanat: , , ,
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019