Uutisia

Syksy luostarissa

Syksy luostarissa

Luostaripuoti on avattu verkkokauppana

Pitkin kulunutta vuotta luostariyhteisön väki on sitoutuneesti pohtinut tulevaisuudennäkymiä, muun muassa sitä, miten saisimme kokoon rahoitusta tuleville vuosillekin toiminnan monenlaisiin kuluihin. Tuntuu tärkeältä mahdollistaa työnäkymme jatkuvuus: täällä tarjotaan mahdollisuus vetäytyä hiljaisuuteen tai tulla kohtaamaan toisia talkoolaisina, aina avarassa, kunnioittavassa rukouksen ilmapiirissä. Verkossakin tapahtuu tärkeää kohtaamista ja jaetaan hengellisiä eväitä.

Tervetuloa mukaan uudetkin ihmiset ideoimaan, tukemaan luostarin työtä ja jakamaan aikaa tai varoja tämän yhteisen näyn toteuttamiseksi!

Yksi uusimpia käänteitä on, että luostarin puoti on nyt paitsi fyysisesti Ihamaniemellä myös helposti tavoitettavissa netissä. Osoite on www.luostaripuoti.fi, tervetuloa tutustumaan!

Verkkokaupasta löytyvät myös monenlaiset käsityöt, kuten villasukat, tyynyliinat tai kankaiset kasvomaskit.

Luostaripuoti.fi -sivuston tuotteiden hinnat sisältävät jo postikulut. Mikäli olet kiinnostunut ostamaan suuren määrän tuotteita, voivat alennukset olla 30 – 50%, pyydä tarjous (toistaiseksi lähestymällä sähköpostilla luostariyhteiso@luostariyhteiso.fi).

Olemme luostarissa valmistaneet uudentyyppisiä ikoneita, joiden toivomme löytävän tiensä vaikkapa koteihin omalle hiljentymisalttarille. Tai niitä voi hankkia lahjaksi kummilapselle, tai seurakunnan vapaaehtoisille tai työtovereille jne. Nämä painokuvaikonit ovat hinnaltaan edullisia. Aiheina ovat Jumalanäiti, Pyhä Perhe, sydämen kuuntelu (Jeesus ja Apostoli Johannes) sekä tässä näkyvä Pyhä Kolminaisuus modernina tulkintana.

Syksyn tapahtumia

Seuraava kaikille avoin retriitti on Kuule valo ja hiljaisuus – runoretriitti 6.-8.11.2020, mikäli Luoja suo.

Seuraava messu luostarin kappelissa on sunnuntaina 18.10. klo 13, tarjolla myös kirkkokahvit.

Toivomme ja rukoilemme, että nämä syksyn tapahtumat voisivat toteutua suunnitellusti. Kannattaa kuitenkin seurata luostarin tiedotusta, kotisivuilla ja Facebookissa, ja varmistaa että tilaisuudet toteutuvat.

Luostari hiljentyy talveksi lepoon lukuunottamatta Enonkosken kappeliseurakunnan messuja. Hallituksen linjauksen mukaisesti aletaan valmistella kevään ja kesän toimintaa vuodelle 2021.

Pois jääköön huoli

Luostarin kappelissa lauletaan aika ajoin Taizé-laulua Pois jääköön huoli. Sen alkuperäisteksti tulee espanjalaiselta mystikolta, Avilan Teresalta, ja kuuluu näin:

Älköön mikään huolettako sinua.
Älköön mikään pelottako sinua.
Kaikki on ohimenevää.
Kärsivällisyys voittaa kaiken.
Siltä, joka pysyy Jumalassa, ei puutu mitään.
Jumala yksin riittää.

Tässä luottamuksen hengessä toivotamme sinulle luostarin puutarhan auringonkukan kanssa  rauhaa ja iloa, tulevaisuudenuskoa!

Luostariyhteiso.fi © 2019