Rukoushetki Arkisto

Syrjään siirtymisen ymmärrys

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Jumala, anna kasvunrauhaa ja tukea. Auta seisomaan omin jaloin kun on aika.

Raamatunteksti

Fil 4:7 ” Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin, että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.”

Ajatus

Kun olet kulkenut pitkän ajan rinnakkain toisen kanssa, jakaen ajatuksia, kuunnellen ja keskustellen, voi olla vaikea ymmärtää, koska olisi oikea aika siirtyä syrjään. Rinnalla kulkeminen on tullut tutuksi tavaksi ja ehkä olisi aika toisen lähteä jatkamaan matkaansa omaan tahtiinsa.

Syrjään siirtyminen kysyy taitoa ja kykyä ymmärtää, milloin on oikea aika toimia ja miten olla kuitenkin tavoitettavissa tarvittaessa. Se ei tarvitse merkitä jäähyväisiä, hylkäämistä tai lopullista eri teille lähtemistä, vaan uutta tapaa olla yhteydessä toiseen. Tarvitsemme toistemme tukea, mutta alussa tarvittu tuki muuttuu uudenlaiseksi.

Rukous

Jumala, Taivaallinen Isämme, kiitos siitä tuesta, jonka olet elämäni matkanvarrella minulle antanut eri tavoin. Kiitos ihmisistä, joita olet matkanvarrelle lähettänyt kulkemaan kanssani kappaleen matkaa, joskus lyhyen ja joskus pidemmän. Kiitos läsnäolosi tuomasta sisäisestä rauhasta, joka on usein ollut selittämätöntä ja syvää. Kiitos, että Kristuksen lupaus olla kanssani päivittäin on totta.

Tomaatintaimet aitan seinustalla. Kuva: Ulla-Riitta Kautonen
Kirjoittaja
Ulla-Riitta Kautonen
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019