Rukoushetki Arkisto

Tulkaa, kumartukaamme maahan

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

”Herra Jeesus Kristus, Jumalan poika – armahda meitä”

Raamatunteksti

”Tulkaa, kumartukaamme maahan, polvistukaamme Kristuksen, Herramme eteen.” Ps.95:6 (virsikirjan liiteosa nro 770, Psalmien kertosäkeet)

Ajatus

Laulan tätä psalmin kertosäettä mielelläni ja usein kirkon jumalanpalveluksissa, tai muuten rukoushuokauksena eri yhteyksissä.

Rakastan ajatusta laskeutua polvilleni pyhän edessä, ja joskus polvistunkin konkreettisesti erilaisissa kirkkotiloissa. Jos tilanne ja sydän sen suo.

Tuntuu kuin rukous tavoittaisi itsessäni jotain syvempää, kun saan mahdollisuuden rukoilla myös kehollani Pyhää Jumalaa.

Syvältä kumpuava tarve huokaista, tai huutaa, rukouksia Kristukselle voisi olla joskus rehellisempää, jos antaisin ruumiini sanoittaa rakkautta, kunnioitusta, katumusta, uupumusta, toivoa tai toivottomuutta.

Tässä hetkessä polvistun tietäjien, paimenten ja kuusisiipisten turvallisessa seurassa. Monia tunteita ja kaipuita kehossani mukana kantaen.

Rukous

”Rakas Jeesus, Vapahtajamme, me tulemme valosi kutsumina – tulemme pimeästä, tyhjin käsin ja köyhinä. Ojennamme kätemme sinua kohti ja pyydämme: sytytä sisimpäämme taivaasta tuomasi valo. Aamen”

Anna Makać, Kuninkaiden kumarrus, 2017.
Kirjoittaja
Jaana Luomajoki
Mainos

7.1.2018 Messu ja Ihamaniemen koulu 110 v.

Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019