Rukoushetki Arkisto

Valitus vai kiitos 2

Aloitus

Valitus lähtee ihmisen suusta paljon herkemmin kuin kiitos. Psalmien kirjassakin on selvästi enemmän valituspsalmeja kuin kiitospsalmeja. Jokainen päivä on kuitenkin tulvillaan kiitosaiheita. Otammeko ne vastaan itsestäänselvyyksinä?

 Raamatunteksti

 Ylistäkää Herraa, te taivaan joukot, kaikki hänen palvelijansa, jotka hänen tahtonsa täytätte. Ylistäkää Herraa, te hänen luotunsa kaikkialla hänen valtakunnassaan. Ylistä Herraa, minun sieluni!
(Ps 103:21-22)

Kuusisiipinen enkeli, Spello, Italia. Kuva: Ari Luomajoki

Ajatus

Maan tomusta muovattu ihminen, joka on ruohon tavoin katoavainen, saa Psalmin 103 jakeissa 20–22 toimia ikään kuin kapellimestarina suunnattoman suurelle ylistäjien joukolle. Aivan viimeisessä lauseessa rukoilija palaa siihen, mistä lähti psalmin alussa liikkeelle: ”Ylistä Herraa, minun sieluni!” Se on kaiken perusta ja lähtökohta, että oman sisimpäni ensin täyttää Jumalan ylistäminen. Vasta sen jälkeen voin aidosti kutsua toisia mukaan Jumalan ylistämiseen.

Rukous

Uudista minun sieluni, Herra! Anna armosi sateen pudota ja raikastaa ja virvoittaa minun mieleni ja unelmani ja ajatukseni ja toiveeni. Aamen.
                                    Marjaana Kanerva: Aika virtaa – Sana kantaa (2007)

Kirjoittaja: Marko Marttila

Luostariyhteiso.fi © 2019