Rukoushetki Arkisto

Ymmärtämisen taito

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Muista kesän pienet pysähdyksen hetket.

Raamatunteksti

Joh 13:12-17 ”Pestyään heidän jalkansa Jeesus puki viitan ylleen ja asettui taas aterialle. Hän sanoi heille: ” Ymmärrättekö, mitä minä tein? .... Minä annoin teille esimerkin, jotta tekisitte samoin, minkä minä tein….kun te tämän tiedätte ja toimitte sen mukaisesti, te olette autuaat”

Ajatus

Kokemamme hetket, joissa olemme saaneet olla toisen huomaavan, ymmärtävän ja teoksi muodostuneen avun vastaanottajana, ovat aina syvältä sisintä koskettavia kohtaamisia. Ne voivat olla pieniä, arkisia tuokioita, joissa toinen tuo vettä janoiselle, ottaa raskaasta kantamuksesta osan kannettavakseen, kuuntelee, kun joku asia kuohuttaa mieltä, halaa itkevää, peittelee väsyneen ja tarjoaa hänelle paikan levätä, saa kuunnella rauhassa laulavaa ja soittavaa, ottaa lohdutuksen vastaan.

Kukin tarvitsee vuorollaan apua ja huomiota ja jokainen sen voi toiselle antaa tavalla tai toisella. Saamme olla antamassa ja vastaanottamassa. Autuas olo tulee jokaisesta hetkestä antamisen ja vastaanottamisen myötä.

Rukous

Kristus sinä annoit meille hyvin arkisen ja samalla hyvin tärkeän esimerkin ja tehtävän. Loppujen lopuksi ei ole kyse suurista, vaan pienistä asioista. Opeta meitä jokapäiväisessä elämässämme ymmärtämään esimerkkisi ja myös taito toimia niin kuin kussakin tilanteessa olisi sopivaa. Auta olemaan jalkojen pesijänä ja myös asettumaan jalkojen pesuun, kun joku tahtoo sen minulle tehdä. Auta minua vastaanottamaan myös se apu, jota minulle tahdotaan antaa.

Kuva: Ulla-Riitta Kautonen
Kirjoittaja
Ulla-Riitta Kautonen
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019