Uutisia

Kesä luostariyhteisössä

Kesä luostariyhteisössä

Luostari on avannut ovensa kävijöiden ja etsijöiden tulla, tervetuloa!

Luostari tarjoaa kesällä vetäytymisen ja hiljentymisen sekä yhdessäolon mahdollisuuksia. Vietämme perinteisiä ehtoollisjumalanpalveluksia yhteistyössä Enonkosken kappeliseurakunnan kanssa, niistä ainakin ensimmäisen sunnuntaina 21.6. klo 13 ulkoilmassa luostarin pihapiirissä.

Myös nuotioillat 22.7. ja 13.8. ovat mukavia ja turvallisia ulkoilmatapahtumia luostarin puutarhan nuotiopaikalla, muurinpohjaletuista ja yhdessäolosta nauttien.

Loppukesällä ja syksyllä on tarjolla muutama kaikille avoin hiljaisuuden retriitti, ks. tarkemmin kotisivuiltamme. Emme tiedä vielä, millainen syksystä muodostuu koronatilanteen suhteen, mutta päivitämme tapahtumiemme tilannetta kotisivuillamme.

Kaikki ovat tervetulleita luostarin yksinkertaisiin rukoushetkiin, joita vietetään kappelissa pääsääntöisesti joka päivä klo 8.30, 12 ja 18. Rukoushetkissä hiljennytään raamatuntekstien ja rukousten äärellä.

Tarkista ajantasainen tieto tapahtumista tapahtumakalenterista (linkki).

Luostarin kesän toiminnasta vastaavat retriittipappi Pauliina Kainulainen ja kesätyöntekijä pastori Tuula Peura. Heinä-elokuulla toimintaa pyörittää myös Tytti Wasenius.

Näin huolehdimme turvallisuudesta:

Tämä kesä on poikkeuksellinen, sillä koronavirus edellyttää toisten huomioonottamista erityisillä tavoilla. Luostarin elämässä se merkitsee mm. seuraavaa:

Jos haluat tulla luostariin vierailemaan tai vaikka talkootöihin, ota hyvissä ajoin etukäteen yhteyttä luostariin puh. 040-834 1088 tai pauliina@luostariyhteiso.fi.

Ethän saavu luostariin sairaana.

Luostarissa noudatetaan tehostettua hygieniaa, alkaen siitä että jokaista tulijaa pyydetään ensimmäiseksi pesemään kätensä.

Kaikissa luostarin tiloissa noudatetaan turvavälejä ja muita yleisiä ohjeita ja määräyksiä, joilla minimoidaan tautiriskiä.

Jos kuulut riskiryhmään, arvioi myös itse saapumisen riskejä.

Näistä samoista syistä emme voi tarjota entiseen tapaan kyytejä luostariin esimerkiksi juna- tai linja-autoasemilta, vaan jokaisen tulijan on järjestettävä kyytinsä itse.

Majoittuminen on mahdollista, lähinnä aamiaismajoitus-periaatteella. Täysihoitoa emme pysty tarjoamaan.

 

Tervetuloa etsimään voimaa ja iloa Ihananiemen ihanan luonnon keskelle, luostarin rauhaan!

 

Enonkosken luostariyhteisö

 

 

Luostariyhteiso.fi © 2019