Rukoushetki Arkisto

KESKUSTELUHETKI

Rukoushetki Arkisto

Aloitus

Auta, Jumala, pysähtymään ja keskittymään, kun on sen aika.

Raamatunteksti

Jes.58:10 ” Jos annat nälkäiselle omastasi ja ravitset sen, joka kärsii puutetta, niin sinun pimeyteesi koittaa valo ja yön varjo muuttuu keskipäivän kirkkaudeksi.”

Ajatus

Kotonamme on huone, joka on monien pitkien pimeiden päivien aikana toiminut keskustelukamarina, jossa kynttilöiden valossa olemme viettäneet monia kahvitteluhetkiä keskustellen. Siellä rauhallinen tunnelma saa aikaan keskusteluja elämää koskettavista hetkistä ja ajatuksista. Sieltä yleensä kenelläkään ei ole kiire pois. Ajan ja ajatusten jakaminen toisten kanssa on arvokas lahja saada ja antaa.

Tänä vuona se on enimmäkseen ollut mahdollista puhelimen välityksellä muistellen menneitä salikamarikahvitteluja ja jakaen tämän hetken ajatuksia ja tunnelmia. Elämä koronan varjossa ei ole ollut yksinkertaista kenellekään. Itsestäänselvyyksiä ei ole.

Näistä kohtaamisista on vuosien varrella erottu evästettynä puolin ja toisin arkisiin puuhiimme. Nämä hetket ovat olleet niin sanottuja akkujen lataamisen pysäkkejä.

Rukous

Kiitos Jumala, että voimme oppia toisiltamme kuuntelun ja jaettujen ajatusten ja kokemusten kautta. Nämä tähtihetket kantamat meitä arkisen elämämme hetkissä. Anna meille ymmärrys, miten me voisimme olla valontuojia ja avun vastaanottajia.  Anna meidän jakaa aikaamme vuorovaikutuksen hetkille.

Salikamari hämärässä. Kuva: Ulla-Riitta Kautonen
Kirjoittaja
Ulla-Riitta Kautonen
Mainos

Luostarin kesätoiminta jatkuu. Katso tarkemmin tästä...

Avainsanat: , , , ,
Kirjoittaja: Luostariyhteiso.fi

Luostariyhteiso.fi © 2019